Brann på 3. plass etter tap i Kristiansund

Rosenborg slo Start 1–0 i Eliteserien søndag og kunne dermed innkassere sitt fjerde strake ligagull. Samtidig tapte Brann og ble henvist til 3.-plass.

Eliteserien i fotball 2018: Kristiansund-Brann.

BETENKT: Etter å ha kjempet om gull hele sesongen, kan det ende med bronse for mannskapet til Lars Arne Nilsen.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Det syltynne håpet Brann-fansen hadde om at gullet skulle «hem» ble dermed visket ut søndag kveld. Rosenborg topper serien sju poeng foran Molde og åtte foran bergenserne før siste serierunde spilles om to uker.

– Akkurat nå er vi skuffet over resultatet. Når vi får dette på avstand, tror jeg vi vil være fornøyde med å havne topp tre i Eliteserien og få spille i Europa neste sesong, sier Lars Arne Nilsen til NRK etter kampslutt.

Bamba på godt og vondt

I Kristiansund kom Brann på besøk med et ørlite håp om ligagull, men det skulle ikke gå den veien rødtrøyene ønsket. Særlig surt var det nok at tidligere KBK-spiller Daouda Bamba brente et straffespark på stillingen 1–2 et drøyt kvarter før slutt.

Samme mann hadde for øvrig gitt Brann 1–2 med en vakker scoring i det 59. minuttet. Før det hadde Andreas Hopmark og Amidou Diop scoret målene som til slutt sørget for seier til hjemmelaget. På tampen stanget Dan Peter Ulvestad inn 3–1 og punkterte kampen.

– Det var en trøstesløs prestasjon av oss. De har mer kraft enn oss og tar oss både på det og på dødballer i dag, sa Branns Fredrik Haugen til NTB.

Trener Nilsen mener kamputfallet kunne vært annerledes hadde Bamba satt straffen.

– På det tidspunktet i kampen var vi i flytsonen. Vi møter et godt dødball-lag. Kampen er helt jevn, men de scorer to mål på dødball og da er mye avgjort, sier Nilsen. , sier Nilsen.

Sikret medalje

Brann er sikret medalje i Eliteserien, men får en tøff kamp med å ta sølvet fra Molde, som søndag snek seg ett poeng forbi rødtrøyene.

– Det er selvfølgelig en sjanse (for å ta igjen Molde). Men vi er bare nødt til å prøve å gjøre enn bedre figur og vinne den siste kampen, sier Fredrik Haugen til NTB.

Brann er sikret medalje i Eliteserien, men får en tøff kamp med å ta sølvet fra Molde, som søndag snek seg ett poeng forbi rødtrøyene.

Brann spiller hjemme mot Odd i siste kamp, mens Molde møter Sandefjord på bortebane.