NRK Meny
Normal

Brann-kapteinen ingen har sett

Mens Brann har gått på tap etter tap, har Markus Jonsson vært henvist til å mingle med klubbens sponsorer. – Nå vil jeg ut på banen og bidra, sier svensken.

Markus Jonsson

UTE AV SPILL: Kaptein Markus Jonsson har ennå ikke debutert offisielt for Brann. Her i trening på La Manga.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Markus Jonsson i landslagsdrakt

PÅ LANDSLAGET: Markus Jonsson har fått prøve seg på det svenske landslaget, men så langt uten å etablere seg skikkelig.

Foto: Mark Avery / AP

Når bunnlaget Brann i kveld møter erkerival Viking på Brann Stadion, er det uten flere sentrale spillere. To sentrale spillere har karantene og fire er på skadelisten, deriblant kaptein Markus Jonsson.

KAMPEN LIVE: Følg Brann - Viking fra kl. 19.00

31-åringen fra Växjö, med tilnavnet «Mr. 100 %», kom til klubben fra greske Panionois foran årets sesong. Svensken fikk umiddelbart stor tillit i klubben og ble til og med utnevnt til kaptein .

– Fryktelig frustrerende

Men hittil har svensken vært henvist til tribunen på grunn av en slags åreknute i leggen , som har voldt ham problemer helt siden treningskampen mot Lillestrøm på La Manga i vinter. Jonsson ble operert 20. april og er ifølge Brann-lege Knut Fjeldsgaard snart klar for comeback.

Svensken innrømmer at det har vært tøft å ikke få en god start i Brann.

– Det har vært fryktelig frustrerende å komme til en ny klubb, bli kaptein og så ikke få spille. Spesielt med den starten Brann har fått i år. Det å bare sitte der og ikke kunne bidra, det er helt forferdelig, sier Jonsson til NRK.no.

31-åringen sier han raskt følte seg hjemme i klubben. I vinter fikk han med seg fire treningskamper, før skaden satte en stopper for videre spill.

Trener for fullt igjen

– Jeg kom godt inn i spillergruppen og det føltes veldig bra spillemessig. Så kom leggskaden, som jeg i starten trodde var en muskelskade. Normalt tar det to uker, så er man klar igjen. Denne artet seg litt annerledes og kom tilbake hele tiden. Det har vært en slitsom tid, sier Jonsson.

Nå ser han imidlertid lys i enden av tunnelen. Markus Jonsson trente søndag for fullt med Brann-laget, men må fortsatt trene seg opp igjen etter å ha vært borte fra ballspill i over halvannen måned.

– Planen er et jeg skal prøve meg i kamp for Brann 2, så får vi se. Neste serierunde eller cupkampen mot Florø kan likevel være innen rekkevidde, sier svensken.

Har vært sponsor-vert på Stadion

Rodolph Austin

UTE IGJEN: Rodolph Austin må nok en gang stå over en kamp. Denne gang på grunn av tre gule kort.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

I skadeperioden har Jonsson vært på Brann Stadion under alle hjemmekampene, men med litt andre oppgaver enn de andre rødtrøyene. Blant annet har han vært vertskap under kampene for flere av klubbens sponsorer.

– Nå føler jeg at jeg har hilst på alle Branns sponsorer. Nå kjenner jeg at jeg vil inn på banen og spille, sier 31-åringen.

Brann har i lang tid slitt med store skadeproblemer. I tillegg til Jonsson, er Tomasz Sokolowski, Hassan El Fakiri og Jørgen Mohus alle utilgjengelige for Rune Skarsfjord foran kveldens kamp mot Viking.

Brann-legen om skadesituasjonen

– Hassan er i fin fremgang. Han sliter med samme skulderskade som Piotr Leciejewski hadde, men begynner å trene med ball denne uken. Foreløpig må han holde seg unna spill hvor han kan komme i skulder mot skulder-situasjoner, men det ser veldig bra ut, sier Brann-lege Knut Fjeldsgaard til NRK.no.

Jørgen Mohus

BRUDD I FINGER: Reservekeeper Jørgen Mohus er fortsatt et stykke unna spill og trener nå som utespiller.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Reservekeeper Jørgen Mohus har hatt brudd i en finger, men skal fjerne skinnen på fingeren om bare få dager. Deretter blir det forsiktig målvakttrening fremover, noe som gjør at tredjekeeper Øystein Øvretveit blir sittende på benken for Brann de nærmeste ukene.

– Tomasz Sokolowski er også i fin fremgang. Skulderskaden hans har grodd, men han har fortsatt smerter og må være tålmodig. Han blir nok neppe klar for spill i løpet av mai, sier Fjeldsgaard.

Austin ute igjen

Som om ikke det var nok, er både Lars Grorud og Rodolph Austin ute med karantene mot Viking, henholdsvis for rødt kort og tre gule . Trøsten får være at Austin i løpet av to kamper ikke har merket noe som helst til hodeskaden han fikk mot Molde 9. april.

Sokolowski

FÅR IKKE MØTE GAMLEKLUBBEN: Tomasz Sokoloswki sliter med en skulderskade.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

– Alt går helt fint med «Rudy», sier Fjeldsgaard.

LES OGSÅ: Austin glad for å være i live

Markus Jonsson gleder seg til Rune Skarsfjord igjen kan velge fra en fulltallig tropp og tror Branns prestasjoner vil bli langt bedre frem mot sommeren. Brann har hittil skuffet stort og ligger på nedrykksplass foran kveldens kamp, med bare tre poeng på seks kamper.

– Det kan snu allerede i kveld

– Spillemessig ser det bedre og bedre ut for hver kamp. Når vi får tilbake alle de skadde spillerne, kommer Brann til å bli et mye mer slagkraftig lag. Jeg tror det snur snart. Kanskje allerede i kveld, sier 31-åringen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås