NRK Meny
Normal

Austin klønet det til i comebacket

Rodolph Austin var tilbake i Brann-drakt etter to kamper på sidelinjen, og skulle hjelpe Brann til seier etter tre strake tap i Tippeligaen. Slik gikk det ikke.

Rodolph Austin

Rodolph Austin felte Harmeet Singh, og Vålerenga avgjorde kampen fra straffemerket. Austin, som var tilbake etter hodesmellen han pådro seg mot Molde for tre uker siden, var ikke enig i dommerens avgjørelse.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Branns midtbanedynamo hadde ikke vært i aksjon for Brann siden hodesmellen han pådro seg i bortekampen mot Molde 9. april.

Rodolph Austin

Rodolph Austin felte Harmeet Singh i forkant av VIFs matchvinnermål.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Med Austin på skadelisten gikk Brann poengløse av banen hjemme mot Strømsgodset og borte mot FK Haugesund, og Brann-fansen håpet nok på bedre tider med Austin tilbake i aksjon mot Vålerenga.

På stillingen 1-1 på overtid av den første omgangen mistet imidlertid Austin hodet, og suste inn i Harmeet Singh inne i egen 16-meter. Jamaicaneren var ikke i nærheten av å ta ballen, og dommer Kristoffer Helgerud pekte korrekt på straffemerket.

Etter kampen ble Austin værende igjen i garderoben i over en time, og det var en svært skuffet mann som møtte NRK like over klokken 22 søndag kveld.

– Jeg må se straffesituasjonen om igjen, sa Austin til NRK Sport, før han la til.

– Jeg føler ikke at jeg er nær ham (Harmeet Singh). Han prøver et skudd, jeg prøver å blokkere, forklarer Austin.

Rett etter kampen, i et intervju vist på TV2, var jamaicaneren veldig oppgitt over at det ble blåst straffe.

– Jeg sklir, og han (Singh) kaster seg, forklarte Austin, som mente Vålerenga-spilleren framprovoserte straffesparket.

Les også: Austin spiller mot Enga

Innbytter Bojan Zajic var uansett sikkerheten selv fra ellevemeteren, og plutselig hadde Vålerenga tatt ledelsen i Bergen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Zajic

Bojan Zajic og resten av vålerengaspillerne kunne juble for tre poeng i Bergen. Brann var klart best, men rotet det til for seg selv.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Grorud utvist

Den andre omgangen startet like intenst som den første avsluttet. Før fem minutter var spilt ble Branns midtstopper Lars Grorud sendt i garderoben, etter at han felte VIFs Marcus Pedersen alene igjennom.

Ikke nok med det, fellingen ble utført inne i 16-meteren, og Vålerenga fikk sjansen fra straffemerket.

Bojan Zajic, som var sikker fra ellevemetersmerket i førsteomgang, overlot nå ansvaret til Harmeet Singh.

Han var langt fra like sikker som sin lagkamerat, og blåste straffesparket over mål. VIF kunne ha avgjort kampen, men inviterte i stedet et velspillende hjemmelag inn i kampen.

Kim Ojo var en stor trussel omgangen ut, men bommet, bommet og bommet på sine sjanser. Nigerianeren, som fant veien til nettmaskene før pause, maktet dermed ikke å følge opp sin førsteomgang.

Ojo sendte Brann foran

Etter halvspilt førsteomgang tok nemlig Brann ledelsen da Kim Ojo ble spilt alene gjennom i bakrom. Vålerengas forsvarsfirer stod altfor høyt, og unggutten Nikolai Næss opphevet offsiden for oslolaget.

Ojo brukte lang tid alene med keeper, men fikk til slutt avsluttet via foten til Dawda Leigh og hanskene til Lars Hirschfeld og i mål.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Eliteserien fotball, Brann - Vålerenga

Kim Ojo sendte Brann opp i ledelsen på hjemmebane, men Vålerenga trakk til slutt det lengste strået i Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Knappe fem minutter før pause utliknet gjestene da innleide Marcus Pedersen satte inn sitt andre mål for sesongen. Nikolai Næss slo et frispark på bakre stolpe, hvor Simon Andreas Larsen headet i stanga.

På returen var Pedersen raskest, og dermed var lagene like langt i Bergen.

Før altså Zajic sørget for borteseier.

– Det er alltid tøft å tape, spesielt når vi kunne vunnet denne kampen med mange mål. Nå må vi bare holde sammen og snu trenden, sier Austin.

Mer skadetrøbbel for VIF

Et skår i Vålerenga-gleden var skaden på kaptein Kristofer Hæstad. Den tidligere Start- og Wigan-spilleren måtte forlate banen tilf fordel for nevnte Zajic etter en halvtime.

Hæstad pådro seg en lårskade, og ble behandlet på benken da han hadde forlatt banen.

Dermed fortsetter skademarerittet for Vålerenga, som før dagens kamp også hadde Yssouf Kone, Fegor Ogude, Aleksander Solli, Andre Muri, Martin Pusic, Veigar Páll Gunnarsson og Joachim Thomassen plassert på sykestua.

Mot Brann hadde Martin Andresen derfor med seg kun fem av syv tillatte innbyttere. Likevel ble det tre poeng for effektive Vålerenga, som klatret til en syvendeplass på tabellen.

Brann står med fire strake tap i Tippeligaen, og ligger med det på en skuffende 14.-plass.

Se hele tabellen her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.