NRK Meny
Normal

Brann henter venstreback fra Vålerenga

Ruben Kristiansen (27) kjøpes for nærmere to millioner kroner, dersom han blir enig med Brann om de personlige betingelsene. – Vi har tro på Branns prosjekt, sier agenten.

Ruben Kristiansen

TIL BRANN: Ruben Kristiansen, her i aksjon for Vålerenga under fredagens 1-0-seier mot gamleklubben Tromsø, skal være så godt som klar for Brann.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Ruben Kristiansen er mandag formiddag på vei til Bergen for å sluttføre en overgang fra Vålerenga til Brann.

– Jeg kan bekrefte at Ruben kommer til Bergen for sluttsamtaler med Brann. Så får vi se hva dagen bringer, sier spillerens agent, Stig Lillejord, til NRK.

Det var VG som først meldte om Kristiansens klubbskifte. Ifølge avisen skal klubbene være enige om en overgangssum på i underkant av to millioner kroner.

Nå gjenstår den medisinske sjekken og den personlige kontrakten. Sistnevnte blir neppe noe problem, om en skal tolke agentens uttalelser.

– Ruben har vært i Vålerenga i et og et halvt år. Han er en offensiv vingback-type som ønsker å gå mye fremover, og har vel ikke helt kommet til sin rett i Vålerenga. Han synes det har vært interessant og attraktivt å lytte til det prosjektet man holder på med i Bergen. Etter samtaler med Lars Arne (Nilsen, Brann-trener, journ. anm.) synes han dette høres veldig interessant ut, sier Lillejord.

Blir Branns tredje sommersignering

Dermed er Brann i ferd med å hente sin andre spiller fra Vålerenga i løpet av sommerens overgangsvindu.

I juli meldte Brann-trener Lars Arne Nilsens sønn, midtbanespilleren Sivert Heltne Nilsen, overgang fra eliteseriespill for hovedstadslaget til Bergen og 1. divisjon.

I forrige uke hentet Brann også Viljar Vevatne (20) fra Bryne. Vevatne er i utgangspunktet venstreback, som Kristiansen, men som NRK tidligere har meldt, ønsket Brann å forsterke ytterligere i denne posisjonen etter at Erdin Demir forlot klubben.

Da Demir tidligere i sommer ble solgt til belgiske Waasland-Beveren, sto bergenserne kun igjen med veteranen Erlend Hanstveit på venstreback-plassen.

– Har tro på Branns prosjekt

Kristiansen gikk fra Tromsø til VIF for rundt tre millioner kroner i 2014, etter å ha debutert på landslaget året før.

Siden har han vært mer eller mindre fast inventar i VIFs startellever. Venstrebacken startet fredagens eliteseriekamp mot gamleklubben, og kom inn som innbytter i treningskampen mot Real Madrid søndag.

Nå er 27-åringen altså så godt som klar for «nedrykk» fra Eliteserien til 1. divisjon – men har stor tro på at oppholdet der skal bli kort.

– Brann er en av de tolv største klubbene i Skandinavia, selv om de ligger i OBOS-ligaen, og troen på at de skal rykke opp på første forsøk er selvfølgelig stor. Vi synes måten Brann rekrutterer på for øyeblikket virker fornuftig, så vi har tro på det prosjektet, sier agent Lillejord.

Branns sportssjef Rune Soltvedt har så langt ikke besvart NRKs henvendelser.

Siste video

Hjemmesykepleien i Bergen bytter nøkler med elektronisk lås.
Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.