NRK Meny
Normal

Brann signerte Udjus på tampen

Kort tid før overgangsvinduet stenger foretok Brann utskiftninger både i angrep og forsvar.

Kenneth Udjus

TILBAKE: Kenneth Udjus er klar for en ny periode i Brann etter et opphold i Lillestrøm.

Foto: Brann.no

Brann solgte tirsdag kveld, på overgangsvinduets siste dag, den unge spissen Ibrahima Dramé (19) til Hønefoss.

19-åringen har hatt utfordringer i Brann, og sportssjef Rune Soltvedt medgir at det både er sportslige og menneskelige hensyn inne i bildet når talentet selges til Hønefoss.

Gjenforenes med Skarsfjord

Ibrahima Dramé

SELGES: Ibrahima Dramé går fra Brann til Hønefoss. Her er senegaleseren i aksjon i treningskamp mot Molde i Vestlandshallen 2013.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport.no

– Ibrahima har hatt det tungt i Brann og ikke fått ut potensialet sitt. Han er et stort talent, ingen tvil om det, og det var derfor vi hentet ham. Men han har slitt, og han er et stykke fra laget nå, sier Soltvedt til Sportsklubbens hjemmeside.

Angriperen fra Senegal gjenforenes med de to som hentet ham til norsk fotball: Eks-Brann-trener Rune Skarsfjord og Rolf-Magne Walstad.

– Jeg er glad for en mann ekstra i en tropp med mange gode spillere fra før, men der Ibra kommer inn og øker antall og konkurranse, sier Skarsfjord til BT.

Udjus tilbake

Tidligere i dag ble det kjent at keeperen Kenneth Udjus (31) trolig returnerer fra Lillestrøm til Brann. Dermed vil Sportsklubben ha tre målmenn som kjemper om en plass mellom stengene, melder Nettavisen.

Kenneth Udjus fortsetter karrieren på Brann Stadion der han spilte i perioden mellom 2006 og 2010.

Først etter klokken 23 tirsdag kveld bekreftet Brann signeringen av Udjus på sine egne hjemmesider.

– Det er fantastisk deilig. Jeg har jo bodd i Bergen noen år, og har gode minner fra Brann, sier Udjus til brann.no.

Keeperen kommer gratis fra Lillestrøm, og har signert en ettårskontrakt.

Piotr skadd

Fjorårets førstevalg Piotr Leciejewski er for tiden ute med skade og blir ikke spilleklar til seriestart om en uke. Nå spekulerer Nettavisen i om Brann er misfornøyd med amerikanske Alex Horwath, som ble hentet til klubben i vinter. Keeperen Øystein Øvretveit er allerede lånt ut til Nest-Sotra.

Brann har også skrevet treårskontrakt med det 16-årige keepertalentet Markus O. Pettersen. Askøyværingen er aktuell for Brann 2-kamper og kan også spille i den nasjonale G16-serien.

– Vi vurderte å kjøre med Alex og Markus som våre eneste målvakter nå som Piotr er borte, men da muligheten til å hente Kenneth Udjus dukket opp, ble det en enda bedre løsning, forteller sportssjef Rune Soltvedt til klubbens hjemmeside.