Norsk student alvorlig skadet i badeulykke i Israel

En student fra Bildøy bibelskole er innlagt på sykehus i Israel etter en drukningsulykke på skoletur.

Bildøy bibelskole

BIBELSKOLE: Bildøy bibelskole er en internatskole i Fjell kommune. Skolen ble bygget i 1983, og eies av Indremisjonsforbundet.

Foto: Ida Yasin Andersen / NRK

– Jeg kan bekrefte at det har vært en ulykke ved en skoletur til Israel arrangert av Bildøy bibelskole, sier rektor Gunnar Ferstad i en melding på skolens nettsider.

Ulykken skjedde i den sørlige delen av Galilea.

Eleven badet ved Gan HaShlosha nasjonalpark, også kjent med det arabiske navnet Sakhne, da ulykken skjedde, skriver skolen i meldingen.

Rektoren ved skolen på Sotra utenfor Bergen går ikke i detalj om hendelsesforløpet, men bekrefter at studenten ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Ingen andre personer skal ha vært involvert i selve hendelsen.

Bildøy bibelskole

STERKT PREGET: Elever og lærere ved Bildøy bibelskole er sterkt preget etter ulykken.

Foto: Ida Yasin Andersen / NRK

Fortsatt alvorlig tilstand

Onsdag ettermiddag er tilstanden til studenten fortsatt alvorlig.

– Eleven følges tett opp av profesjonelt helsepersonell. Pårørende er nå på vei til Israel og blir møtt av stedlige representanter, opplyser Ferstad, som selv har vært med på turen.

– Jeg vil gjerne få uttrykke min dypeste medfølelse med familien som står tettest på dette. Vi ønsker å gi omsorg og støtte til dem i en krevende situasjon. Medstudenter og ansatte står med dem i bønn og tanke, sier Ferstad i meldingen.

Det var avisen Norge IDAG som først omtalte saken.

Kommer hjem onsdag ettermiddag

Studenter og lærere som er med på turen har deltatt på en informasjonssamling om ulykken i Israel, og dro i natt hjem fra Tel Aviv som planlagt.

De ankommer bibelskolen på Sotra onsdag ettermiddag. Skolen opplyser om at bedriftshelsetjeneste er koblet inn for å bistå elever og ansatte.

Fjell kommune forteller til NRK at deres kriseteam er klare til å bistå med hjelp om skolen ønsker det.