NRK Meny
Normal

Arrestert pistolmann gikk amok på legevakten

– Da vi skulle fremstille mannen for psykiatrisk legevakt begynte han å sparke og slå. Vi er glade for at ingen ble skadet!

Skyting ved Haukås skole i Bergen

SKYTEDRAMA: Det var her, bare et par hundre meter fra Haukås skole i Bergen, at skyteepisoden fant sted. 28-åringen som nå er siktet for skytingen gikk senere amok da politiet skulle fremstille ham på Bergen Legevakt.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Dette sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til NRK.

Fire timer tidligere fikk politiet melding om skyting like i nærheten av Haukås skole i Åsane i Bergen. Det skal være en gasspistol som skal ha blitt benyttet.

Utagerende

En mann ble tatt hånd om av helsevesenet etter at han skjøt mot tre arbeidere fra ambulansetjenesten. Det er samme mann, en 28-åring, som gikk amok på Bergen Legevakt da politiet ønsket å få ham på helsesjekk.

Politiaksjon ved skole i Bergen

AVSPERRET: Klokken 14.40 torsdag var skoleområdet på Haukås skole fremdeles avsperret.

Foto: Christian Lura / NRK

– Vi forsøkte å fremstille ham for lege, men da utagerte han. Han begynte å sparke og slå tjenestepersonell og andre. Vi er veldig fornøyde med at ingen kom til skade. Vi skal gjøre et nytt forsøk på å fremstille mannen på psykiatrisk legevakt i kveld, sier Kronen.

Politiet ønsker blant annet å ta en såkalt utvidet prøve av 28-åringen for å se om han er påvirket av narkotiske stoffer eller medisiner.

LES OGSÅ: Ambulansepersonell beskutt: – Han pekte mot dem og skjøt

Legevakten i Bergen

UTAGERTE PÅ LEGEVAKTEN: 28-åringen som nå er siktet for skytingen gikk amok, og sparket og slo mot tjenestefolk og helsepersonell, da politiet skulle fremstille ham på Bergen Legevakt torsdag ettermiddag.

Foto: NRK

Ingen barn i fare

Klokken 12.57 kom meldingen om at en ambulanse på oppdrag i området var blitt beskutt av den de skulle kontakte. 28-åringen ble arrestert på stedet. Ingen kom til skade i dramaet.

– Mannen er godt omhandlet hos oss fra tidligere, både når det gjelder beruselse, bruk og besittelse av narkotika, tvang og trusler. Nå skal vi ta en rekke avhør, både av ambulansepersonellet og andre vitner, sier Kronen til NRK.

Kriminalteknikerne fra politiet er akkurat ferdige på åstedet.

Mannens kjæreste skal ha vært til stede under hendelsen.

Helsepersonellet trakk seg umiddelbart vekk, og politiet rykket ut. Barna på skolen i nærheten var aldri i fare og ble holdt innendørs så lange aksjonen pågikk.

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.