NRK Meny
Normal

Angrer ikke på at han forlot Brann

Erik Huseklepp er fortsatt glad for at han dro til Italia og England. – Jeg har fått mange gode opplevelser og er en erfaring rikere, sier den hjemvendte spissen.

Erik Huseklepp

TILBAKE I RØDT: Erik Huseklepp signerte for Brann og ble presentert som Brann-spiller tirsdag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

27-åringen fra Sandsli karakteriserer det som «deilig» å være tilbake i Brann-tøy etter å ha signert en kontrakt på fire og et halvt år, halvannet år etter at han forlot klubben og satte kursen mot Bari og italiensk Serie A.

Nedrykk til Serie B førte ham til Portsmouth og senere på lån Birmingham, men skakkjørt klubbøkonomi og hjemlengsel gjorde at ferden gikk tilbake til Bergen.

Trude Drevland og Erik Huseklepp

ORDFØRER-KLEM: Trude Drevland dukket overraskende opp på pressekonferansen.

Foto: Arild Grindheim / NRK
Erik Huseklepp

HER SIGNERER HAN: Huseklepp binder seg til Brann ut 2016-sesongen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK
Erik Huseklepp

GLAD: - Jeg har hatt et stort ønske om å spille for Brann igjen, sier Huseklepp.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK
Brann-trener Rune Skarsfjord

MEGET FORNØYD: Brann-trener Rune Skarsfjord gleder seg stort over at Huseklepp er tilbake i Brann.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK
Erik Huseklepp

TURBULENS: Erik Huseklepp scoret mål for Bari, men kunne ikke hindre nedrykket.

Foto: Donato Fasano / Ap

– Jeg har hatt et veldig stort ønske om å spille for Brann igjen. Dessuten har vi en familiesituasjon som tilsier at det er best for meg å være her, sier den nybakte pappaen til NRK.no.

LES MER: I dag kan han bli Brann-spiller

– Umulig å forutse det som skjedde

– Hvordan vil du karakterisere utenlandsoppholdet ditt?

– Turbulent, det er vel et godt ord for det. Men sportslig har det gått greit. Jeg har scoret mål i alle tre klubbene. I Portsmouth gikk det helt strålende, helt til eieren ble tatt for svindel. I ettertid ble det jo et feilskjær, men det var umulig å forutse, sier Huseklepp.

Han fremhever seriekampen mot Milan i Serie A og møtet med Chelsea i FA-cupen som de store høydepunktene, og sier bestemt at han ikke angrer på at han forlot Brann i januar i fjor.

– Det var ikke gøy å forlate Brann. Det er jo klubben i mitt hjerte. Men det har vært gøy å prøve meg i utlandet, sier han.

– Forrige gang hadde du en klausul i kontrakten, som sa at Brann ikke skulle sette seg på bakbeina dersom det kom et godt tilbud fra en utenlandsk klubb. Har du noe liknende i kontrakten denne gangen?

– Jeg kommenterer ikke innholdet i kontrakten min, sier Huseklepp.

Vil ikke spille for andre i Norge

Landslagsspilleren stiller seg likevel ikke avvisende til et nytt utenlandseventyr.

– Vi får se hva som skjer. Man vet aldri, sier Huseklepp.

– Flere andre norske klubber, blant andre Rosenborg, har snust på deg. Hvor aktuelt var det å gå til en annen norsk klubb?

– For meg er det bare Brann i Norge. Det har aldri vært aktuelt å gå til andre klubber. Det har jeg vært klar på hele tiden, sier bergenseren.

Brann måtte ha hjelp fra sponsorer og samarbeidspartnere for å få råd til å hente Huseklepp hjem. En av aktørene er bilforhandleren Auto 23, og det var i forkant forventet at Huseklepp som motytelse skulle overta nummer 23 fra Tomasz Sokolowski.

Ifølge sportslig administrativt ansvarlig i Brann, Rolf-Magne Walstad, sjekket klubben denne muligheten, men en spiller kan ikke bytte nummer midt i sesongen. Huseklepp skal derfor spille med sitt gamle nummer, 13, i alle fall ut inneværende sesong.

Fikk klem av ordføreren

Under pressekonferansen på Brann Stadion tirsdag, dukket også bergensordfører Trude Drevland opp for å ønske bysbarnet velkommen tilbake.

– Hvis jeg får muligheten, skal jeg gi Erik en klem. Det betyr utrolig mye for oss å få ham hjem til Bergen, sa Høyre-ordføreren, som fikk klemme både Huseklepp og trener Rune Skarsfjord og deretter fulgte engasjert med under pressekonferansen.

27-åringen tok imot klemmen med et stort smil og la ikke skjul på at han syntes velkomsten var stas.

– Det er ikke hver dag ordføreren kommer og ønsker deg velkommen når du kommer hjem, så det var veldig hyggelig, sier Huseklepp.

Skarsfjord: – Svært gledelig

En annen som smilte bredt tirsdag, var Brann-trener Rune Skarsfjord. Narvikingen har nettopp sett klubbens største profil, Rodolph Austin, forsvinne til Leeds .

– Nå får vi en annen profil tilbake, og det er veldig gledelig. Erik blir en voldsomt fin tilvekst. Vi kjenner ham godt og har hatt god kontakt hele tiden. Han har alltid visst at han var velkommen tilbake, sier Skarsfjord.

– Huseklepp har periodevis trent med Brann i sommer. Hva synes du om det du har sett av ham hittil?

– Joda, han forsvarer absolutt en plass i stallen, fleiper nordlendingen i kjent stil.

– Vil gjøre Brann til et stabilt topplag

Huseklepp selv sier han føler seg i bra form og gleder seg til å ta fatt på sin andre periode i Brann.

– En hel by har engasjert seg i denne overgangen. Føler du et forventningspress?

– I Brann er det alltid forventningspress. Det er ikke noe jeg tenker på eller vil bruke energi på, sier lysluggen.

Bergenseren, som ble seriemester med Brann i 2007, legger likevel ikke skjul på at han har ambisjoner både på egne og klubbens vegne.

– Jeg ønsker å bidra til at Brann blir et stabilt topplag, sier Huseklepp.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo