«Flettemamma» flettet på direkten

Camilla Husebø og Iselin Rosvold Olsen var ikke vanskelige å be da Bente-Helen Schei trengte to frivillige til å bli flettet på direkten fredag morgen.

"Flettemamma" Bente-Helen Schei fletter håret til Camilla Husebø og Iselin Rosvold Olsen i studio hos Espen Hatlestad.

FERDIG FLETTET: Iselin Rosvold Olsen (t.v.), Camilla Husebø og Bente-Helen Schei etter fredagens sending i NRK P1 i Hordaland.

Bente-Helen Schei

SALGSSUKSESS: Bente-Helen Schei har solgt over 70.000 bøker.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

Forfatteren bak kjempesuksessen «Flettemamma» var gjest i NRK Hordalands morgensending på P1 fredag morgen. Fredagens sending var også den aller første radiosendingen fra NRK Hordaland som ble streamet i sin helhet.

Gir Instagram æren

Scheis bok har nå solgt i over 70.000 eksemplarer, og hun gir selv Instagram æren for suksessen. Firebarnsmoren har nå 137.000 følgere på bildedelingstjenesten.

– Det var der det startet. Jeg har jobbet med barn og unge i 17 år, men dette er kun blitt mulig fordi media ble interessert i det jeg driver med på Instagram, sier Schei.

De to gjestene i fredagens sending er begge glad i fletter, men bruker selv svært sjelden eller svært lite avanserte fletter.

Camilla Husebø flettet av Flettemamma

SLIK SER DET UT: Camilla Husebøs hår etter Flettemamma-behandling.

Foto: Lene Granli / NRK

– Vanskelig å flette selv

– Som regel blir det en rask flette bak i stedet for hestehale, sier Iselin Rosvold Olsen.

– Jeg fletter det svært sjelden, fordi jeg synes det er vanskelig å flette meg selv, sier Camilla Husebø.

I videoklippet over får du se hvordan det gikk da de to lot Bente-Helen Schei flette håret deres for åpent kamera, samt gi dem råd om hvordan de selv kan flette håret hjemme hver dag.

SE INTERVJU MED «FLETTEMAMMA»:

Bente-Helen Schei har gjort stor suksess med boken "Flettemamma".

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.