NRK Meny
Normal

– Drevland er for syk til å møte i retten

Advokat Odd Drevland er saksøkt for å ha underslått 2,2 millioner kroner fra en tidligere klient. Rettssaken starter mandag, men Drevland vil trolig ikke møte opp på grunn av sykdom.

Odd Drevland

GROVT UNDERSLAG: Odd Drevland leverte selv inn advokatbevillingen sin, da det ble kjent at han skal ha forsynt seg av en klientkonto. Drevland har hevdet at han hadde lovlig tilgang til pengene.

Foto: Johansen, Rune / SCANPIX

Odd Drevland er saksøkt av Taxi Vest, som mener han underslo 2,2 millioner kroner fra en klientkonto. Rettssaken mot ham starter mandag morgen. Søndag skriver Bergens Tidende at han ikke kan stille opp i retten.

Drevlands advokat, Per Magne Kristiansen, har søkt om å få utsette rettssaken på grunn av sykdom. Fredag ble begjæringen forkastet av tingretten, som vil starte rettssaken mandag.

– Jeg har dokumenter på at Odd Drevland er syk, og jeg har fått beskjed om at han ikke kan møte i retten, sier Per Magne Kristiansen til Bergens Tidende.

Grovt underslag

Odd Drevland er tiltalt for tre tilfeller av grovt underslag, fra et eiendomsfirma, Taxi Vest og fra et dødsbo. Men, rettssaken som starter mandag er et sivilt søksmål, anlagt av Taxi Vest.

Etter avslaget om å utsette rettssaken, har Kristiansen i dag anket avgjørelsen til lagmannsretten.

– Drevland må få anledning til å forsvare seg på lik linje med alle andre. Når han ikke kan det, er det riktig å få tingrettens avgjørelse prøvet, sier Kristiansen.

Aktor Walter Wangberg og forsvarsadvokat Odd Drevland

FIRE ÅR: De første beskyldningene om underslag ble kjent høsten og vinteren 2011. Da leverte Drevland inn sin advokatbevilling, og han har senere vært sykemeldt. Snart fire år senere skal sakene gå for retten, først et sivilt søksmål, så straffesaken.

Foto: Johansen, Rune / NTB scanpix

Avgjøres mandag morgen

Hvorvidt rettssaken vil gå som planlagt, blir avgjort av dommerfullmektig mandag. Da kan Kristiansen også be om at tingretten utesetter saken til lagmannsretten har behandlet anken.

Taxi Vest har tidligere sagt at de vil gå med på å føre saken uten Drevland til stede.

Advokaten hadde forsikring hos selskapet AIG, som derfor er medsaksøkt. Drevland leverte inn sin bevillingen sin og har ikke jobbet som advokat, etter at underslaget først ble kjent.

Siste video

Da Tony Martin syklet opp Fløyen grep politiet inn mot en tilskuer som kom for nærme.
Vi flyttet studioet vårt ned til sentrum i anledning sykkel-VM
Opp mot 15.000 publikummere fant veien til Fløyen i Bergen under dagens temporitt.