Drevland taus om korrupsjonssiktelsen

Trude Drevland ville ikke svare på spørsmål om korrupsjonssiktelsen da hun kom ut fra advokat John Christian Eldens kontorer i ettermiddag.

Trude Drevland henviste til sin advokat John Christian Elden da hun kom ut fra hans advokatkontor i dag.

TAUS: Det var en taus Drevland – som sammen med – Elden gikk ut av advokatkontoret til sistnevnte. Gjentatte ganger sa hun til presseoppbudet utenfor at hun ikke kommer til å uttale seg om siktelsen.

– Du må snakke med advokaten min, sa Drevland til NRKs reporter på vei ut av forsvareren John Christian Eldens advokatkontor i Oslo fredag kveld.

Det var første gang Bergens ordfører viste seg offentlig etter at politiet i Hordaland bekreftet at Drevland og havnesjef Inge Tangerås er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med cruisedåp-saken.

Det var en taus Drevland – som sammen med – Elden gikk ut av advokatkontoret til sistnevnte. Gjentatte ganger sa hun til presseoppbudet utenfor at hun ikke kommer til å uttale seg om siktelsen.

– Jeg hører hva du sier, men du må snakke med Elden om det du ønsker å få svar på, sa Drevland til en av reporterne.

Strafferamme på ti år

Politiet i Hordaland ønsket ikke å bekrefte opplysningene, men valgte til slutt å bekrefte siktelsen under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

– Vi har valgt å gjøre det av hensyn til de involverte og av hensyn til etterforskningen, sier Frode Karlsen, leder i økonomiseksjonen i Hordaland politidistrikt.

Han sier ønsket om å be om få rettens medhold i å ta beslag, er gjort ut fra en totalvurdering av saken. Paragrafene de to er siktet etter, har en strafferamme på ti år.

Trude Drevland

SIKTET: Trude Drevland er i permisjon fra ordførerjobben i Bergen, mens hun er under etterforskning av politiet.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Slettet e-poster

Bergens Tidende har tidligere skrevet at Bergens-ordføreren har slettet og ikke arkivert flere e-poster fra hennes korrespondanse med rederiet Viking Cruise.

Karlsen ville ikke svare på om det er denne e-post-korrespondansen politiet nå ønsket å sikre seg. Han ville heller ikke svare på om reder Torstein Hagen eller andre aktører også er siktet i saken.

Hagen står sentralt i den pågående korrupsjonssaken. Rederen hentet Høyre-ordføreren og hennes sønn, samt Tangerås, i et privatfly for at de skulle delta på sjøsettingen av et av hans nye skip i Venezia i juni i fjor.

Trude Drevland og Viking Star

GUDMOR: Sentralt i saken er at Drevland skal ha mottatt reiser og andre goder i forbindelse med at hun var gudmor da cruiseskipet «Viking Star» ble døpt i en seremoni 17. mai.

Foto: VIKING CRUISES/MARIT HOMMEDAL / AP/NTB SCANPIX

Innkvartert på et luksushotell

I Venezia ble de innkvartert på et luksushotell på Hagens regning. Drevland og familien fikk videre et to dagers-cruise i Norge av Hagen.

Drevland takket også ja til et ukecruise til en verdi av 100.000 kroner fra Istanbul til Venezia til høsten med sin venninne Marit Warncke, som leder Bergen Næringsråd. Drevland avlyste reisen etter at pressen begynte å skrive om saken.

Det er avdekket at Drevland har skrevet brev på vegne av rederiets interesser både til næringsminister Monica Mæland (H) og til fylkesmannen i Hordaland.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger