NRK Meny
Normal

– Det ryddes på spreng

Vegvesenet har hendene fulle, og klarer ikke å få rydde alle ras i løpet av natten.

Ras Glomå

Riksvei 13 mellom Sekse og Hovland er sperret ved elva Glomå. Elven har tatt med seg en bro. - Vi håper å kunne åpne i løpet av natten, sier vaktoperatør Roger Lemme, ved Vegtrafikksentralen.

Foto: Lena Bø Bjørklund

Sammen med store nedbørsmengder gjorde stormen Berit det vanskelig å komme seg rundt i Hordaland i helgen. En rekke fergesamband ble innstilt, og på det meste var ti vegstrekninger stengt på grunn av ras.

Søndag kveld har vinden løyet en del, og alle ferger er tilbake i trafikk.

Åpner ikke søndag

Riksvei 13 i Hardanger er hardest rammet. Natt til søndag gikk det flere ras som sperret vegen.

– Det jobbes på spreng med å rydde vegen ved Fresvik mellom Odda og Kinsarvik, og vi håper å kunne åpne i løpet av natten, sier vaktoperatør Roger Lemme, ved Vegtrafikksentralen.

Ved Hovland på samme strekning er vegen nå åpen i ett felt. På andre siden av fjorden kan vegen åpne tidligst mandag.

– Det blir ikke bli åpnet i kveld. Forhåpentligvis kan den åpne mandag, sier Lemme.

Den mindre trafikerte fylkesvei 79 på Tysnes holdes også stengt. Mellom Onarheim og Uggdal kirke forblir vegen stengt ved Onarheimsvannet til mandag.

Vegvesenet anbefaler folk å kjøre om Hemsedal eller Filefjell dersom folk skal over fjellet mellom Oslo og Bergen i natt.

Telefonstorm hos politiet

Politiet opplyser at de blir nedringt av folk som forteller om stillas og trær somer blåst ned, og båter som er i fare på grunn av været. Operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland kommer med denne oppfordringen:

– Politiet oppfordrer alle som har båter som ligger utsatt til om selv å sjekke dem. De som har stillas oppe bør også se til at de er sikret godt.

Lyktestolpe

REVET AV: Denne lyktestolpen ble revet tvert av like ved bilveien på Moberg i Os. Resten av stolpen er synlig til venstre i bildet.

Foto: Varde Film og Media