NRK Meny
Normal

– Det blir ikke lettere av å bytte leder

– Det er lett å tro at vanskelige saker forsvinner hvis man bytter personer, men så enkel er nok ikke bergenspolitikken, sier Ragnhild Stolt-Nielsen.

Ragnhild Stolt-Nielsen

INGEN VALGKAMP: – Det kan godt være det blir valgkamp innad i partiet, men jeg må fokusere på å fremme Bergens interesser, sier Ragnhild Stolt-Nielsen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Valglogo

Sittende byrådsleder i Bergen, Ragnhild Stolt-Nielsen, gikk på et sviende nederlag da det i dag ble kjent at seks av syv medlemmer i nominasjonskomiteen vil bytte henne ut med utfordreren Martin Smith-Sivertsen.

Mens Smith-Sivertsen smilende stilte opp for pressen på Høyres Hus etter nominasjonskomiteens pressekonferanse, satt Stolt-Nielsen i byrådsmøte da innstillingen ble lagt frem.

Da hun i kveld gjestet Vestlandsrevyen, nektet hun fortsatt for at hun var skuffet.

Se intervjuet her:

Ragnhild Stolt-Nielsen i Vestlandsrevyen 23. september

– Nei, jeg er ikke skuffet. Nominasjonskomiteen har lagt ned et langt stykke arbeid i å finne de beste kandidatene. De har jobbet lenge for å få en enstemmig innstilling, men ikke klart det, og 14. oktober blir det bestemt hvem som skal fortsette å være byrådsleder, sier Stolt-Nielsen.

– Skyldes et ønske om endring

14. oktober skal nominasjonsmøte avgjøre hvem som skal være partiets byrådslederkandidat frem mot neste valg. Blir det Smith-Sivertsen, vil Stolt-Nielsen gå av allerede da.

Selv om Stolt-Nielsen kun har sittet som byrådsleder i et år, mener hun dagens innstilling er et uttrykk for at Bergen Høyre ønsker endring.

– Jeg tror nok det skyldes et ønske om endring i partiet. Det er ganske stor uenighet innad knyttet til hvem som bør være byrådslederkandidat. Så er det jo lett å tro at vanskelige saker forsvinner hvis man bytter personer, men så enkel er nok ikke bergenspolitikken, sier byrådslederen.

– Lider du under de vanskelige sakene Høyre har måttet ta tak i det siste året?

– Ja, det gjør jeg nok. Det fremgår også av det medlemmene i nominasjonskomiteen uttaler i dag. Men som byrådsleder må man ta både de vanskelige og lette sakene.

– Jeg må fortsette å gjøre en god jobb

Stolt-Nielsen understreker at kampen ikke er over før siste stemme er telt opp under Bergen Høyres nominasjonsmøte 14. oktober, og tror hun har støtte blant omtrent halvparten av de 300 medlemmene.

Frem til da har hun ikke planer om noen offensiv intern valgkamp i partiet.

– Jeg må fortsette å gjøre en god jobb. Det kan godt være det blir valgkamp innad i partiet, men jeg må fokusere på å fremme Bergens interesser, sier Stolt-Nielsen.

Hun tror ikke lederkampen er ødeleggende for partiet.

– Men det er nok et uttrykk for at det er en viss uro. Så får vi tro at den uroen tar slutt 14. oktober, sier hun.