Bergensmann arrestert for datatyveri hos Henning Warloe

En 23 år gammel mann fra Bergen er pågrepet for å ha gjort datainnbrudd hos stortingsrepresentant Henning Warloe.

23 år gamle Thomas Solvang ble pågrepet av politiet i Bergen 13. mai. Han har selv gitt samtykke til å bruke sitt eget navn. Ifølge ham selv ble han arrestert, anklaget for datainnbrudd, og for å ha stjålet et nakenbilde av Warloe, som han skal ha solgt videre til et norsk ukeblad.

Politiet vil ikke bekrefte dette, og sier kun at 23-åringen er siktet for datainnbrudd.

Til NRK sier Solvang at hele historien er fabrikert av Warloe.

– Warloe forsøker å gjøre livet surt for meg, siden det var jeg som tipset om narkotikabruket hans. Men politiet vil jo snart finne ut at jeg ikke har stjålet noe nakenbilde, og at historien ikke er sann, sier Solvang, til NRK.

Warloe: – Etterforskningen vil vise hva som er sant

Henning Warloe mener på sin side at politiets etterforskning vil bevise det motsatte.

– Solvang har tydeligvis en agenda som går ut på å skade meg så mye som mulig, sier Warloe til NRK. Men nå er saken under etterforskning, og det vil nok bli avklart hva som er sant.

– Jeg avslørte Warloe

På sin egen blogg tar 23-åringen æren for narkoavsløringene rundt Henning Warloe i mars i år . På bloggen skriver han at «det var min fortjeneste at det norske folk fikk innblikk i hvilket dobbeltliv Warloe levde, først som byråd, og senere som stortingspolitiker. Få personer vet så mye om Henning Warloe som det jeg gjør.»

Til NRK vil han ikke si hvordan han kjenner stortingsrepresentanten.

Solvang har fått oppnevnt forsvarer, og saken er under etterforskning ved økonomiavsnittet hos politiet i Hordaland. Han ble løslatt 15. mai.

Nå vil han gå til sak mot Warloe for falsk anmeldelse

– Jeg er langt fra ferdig med denne saken, sier Solvang, til NRK. Først vil jeg anmelde politiet, og etterhvert også Warloe. Behandlingen jeg fikk av politiet var høyst kritikkverdig.

Siktet for narkotikabesittelse

Henning Warloe, som blant annet var nestleder for Hordaland Høyre, trakk seg fra alle politiske verv i mars i år, da han ble siktet for narkotikabesittelse.

Warloe fungerer fremdeles som stortingsrepresentant, et verv han ikke kunne trekke seg fra.