Hopp til innhold

Høyrerepresentant narko-siktet

Erna Solberg ber nå Henning Warloe om ikke å ta gjenvalg som stortingsrepresentant etter at Warloe ble siktet for narkotikabesittelse.

Video Erna Solberg kommenterer saken om Henning Warloe

Erna Solberg kommenterer saken om Henning Warloe

– Warloe trekker seg fra alle sine verv, sier Høyre-leder Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Henning Warloe er siktet for oppbevaring av narkotika. Stoffet ble funnet i representantens stortingsleilighet sist helg.

– Det var en sjokkbeskjed å få, sier Solberg som forteller at partiet har vært i god kontakt med representanten etter de fikk beskjeden sist helg.

– Warloe har i avhør innrømmet bruk av narkotika ved en tidligere anledning, men nekter tilknytning til denne saken, opplyser forsvareren, advokat Erling O. Lyngtveit til TV 2.

Henning Warloe

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) er tatt med narkotika i sin stortingsleilighet. (Arkivfoto)

Foto: Høyre

Lånt ut leiligheten

På pressekonferansen tirsdag kveld forteller Erna Solberg at en venn av Warloe har hatt tilgang, med egen nøkkel, til stortingsleiligheten. Der skal personen ha oppbevart både stoff og brukerutstyr, som ble beslaglagt av politiet.

– Warloe har nok vært litt dumsnill og hjulpet en venn som ikke har hatt bolig i Oslo. Disse boligene skal kun brukes av representantene og nære familie.

Solberg har nå rådet Warloe om ikke å ta gjenvalg som stortingsrepresentant om halvannet år. Til tross for at han trekker seg fra vervene i partiet blir han fortsatt sittende på Stortinget frem til valget i 2013.

– Vi kan ikke gi tillit til en som har brutt den så grovt, sa Solberg tirsdag kveld.

Solberg understreker videre at partiet vil gi Warloe støtte gjennom denne tiden.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Bygningen der Henning Warloes leilighet ligger i Oslo sentrum

LEILIGHETEN: Bygningen der Henning Warloes leilighet ligger i Oslo sentrum, i krysset Parkveien/Hegdehaugsveien.

Foto: NRK

Narkobeslag

– Det ble funnet en mindre mengde med narkotika. Det er tatt beslag, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson ved Romerike politidistrikt til TV 2.

Erna Solberg sier videre at Warloe har gitt beskjed til Hordaland Høyre om at han trekker seg. Lokallaget har årsmøte til helgen og vil da velge en ny nestleder.

På samme tid sier hun at den innrømmede narkotikabruken til partifellen har skjedd i tiden mens han har vært stortingsrepresentant.

(Artikkelen fortsetter etter videoklipp)

Video Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) siktet for narkotikabesittelse

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) siktet for narkotikabesittelse

Analyse hos Kripos

Politiet sier at pågripelsen kommer som en følge av opprulling av en større narkotikasak på Romerike.

Ifølge Romerikes Blad er det snakk om et større amfetaminnettverk hvor politiet allerede har beslaglagt to kilo amfetamin.

Politiadvokat Eriksson sier til NRK at det ikke er noen større sammenheng mellom funnene i Warloes leilighet og opprullingen av narkosaken på Romerike, men:

– Funnet vil kunne medføre en straffereaksjon fra påtalemyndighetens side, men hva slags straff han vil få kommer an på hva slags stoff det er og mengden, forteller politiadvokaten.

Stoffet er nå sendt til Kripos for analyse.

AKTUELT NÅ