Normal

- Lykkelig over medieforbudet

Den siktede i Lommemannen-saken er fengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Tor Erling Staff

I RETTEN: Det var stort fremmøte av presse foran forsvarsadvokat Tor Erling Staff i rettssal 2 i Follo tingrett på Ski i Akershus før fengslingsmøtet i den såkalte lommemannen- saken tok til mandag formiddag.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Såkalte lommemannen, samtykket i fire ukers varetektsfengsling.

- Han er lykkelig over medieforbudet, sier advokat Tor Erling Staff.

Staff møtte pressen en kort periode mens Follo tingrett vurderte påtalemyndighetens begjæring om fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll samt medieforbud. Det betyr at han ikke skal ha tilgang på TV, radio, aviser eller andre medier i varetektsperioden.

- Han motsatte seg ikke fengsling, sa Staff til NTB.

Kort tid etter avsa retten kjennelse i tråd med påstanden fra aktoratet.

- Han er lykkelig over medieforbudet. Da trenger han i hvert fall ikke å forholde seg til alle dere, sa advokaten.

LES OGSÅ: Tvinges til å møte i retten

Erkjenner ikke skyld

- Men han sa også at slik situasjonen er nå, erkjenner han ikke straffskyld etter siktelsen, sa Staff.

Han ville ikke utdype hva som lå i formuleringen slik situasjonen er nå.

Den 55 år gamle bergensmannen som er  siktet for til sammenelleve forhold i lommemannkomplekset, ønsket ikke selv å delta under fengslingsmøtet, men ble pålagt det av retten, etter ønske fra påtalemyndigheten.

- Tilstanden hans er tilsynelatende god, men  han klarer ikke å  forholde seg til saken slik den har utviklet seg, sa Staff.

Massivt presseoppbud

Tre kvarter før fengslingsmøtet skulle ta til, var presseoppbudet massivt i sal 2. Alle de store redaksjonene er til stede med flere fotografer og journalister, noe som avspeiler den massive interessen knyttet til saken om lommemannen.

Presseoppbudet ved fengslingsmøtet er så voldsomt at det karakteriseres som på linje med fengslingsmøtene i NOKAS-saken.

Ville ikke møte

Fra politiets hold var både etterforskningsleder Håvard Aksnes i Kripos til stede, sammen med politiadvokatene Jorid Kile Berg og Knut Inge Stavang og informasjonsansvarlig Runar Kvernen.

Den siktede bergenseren ønsket opprinnelig ikke å møte under fengslingsmøtet, men Follo tingrett krevde at 55-åringen skulle være til stede.

- Retten har besluttet at mannen skal være til stede, med mindre det foreligger gyldig forfall, sier informasjonsmedarbeider Karoline Johnsrud i Follo politidistrikt til NTB.