- Husker det meste

David Nielsen måtte holdes av banen med makt, til tross for stygg hodeskade. - I fin form, sier Brann-legen.

David Nielsen

Brann-lege Asle Kjellsen (t.v.), prøvde å holde David Nielsen ute av banen, men måtte først gi opp.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Vi valgte å ta en CT-scanning av hodet hans for å sjekke at det ikke var noe galt inne i skallen hans. Det var det heller ikke, ut fra de vi kunne se på bildene, sier Brann-lege Asle Kjellsen.

David Nielsen sendt til observasjon på Haukeland universitetssykehus etter kampen mot Stabæk søndag.

- Alt tyder på at han har lett hjernerystelse og vil klare seg fint, sier Kjellsen mandag morgen.

Nielsen var våken da han ble fraktet til sykehuset søndag kveld. Kjellsen beskriver formen mandag som fin.

- Han snakket og fortalte om hendelsesforløpet. Nielsen husker mesteparten av det som skjedde, forteller Kjellsen.

Det var ti minutter før slutt i kampen mot Stabæk at Nielsen kolliderte med Azar Karadas i en hodeduell. Azar klinket til som han pleier, men denne gangen endte duellstyrken i bakhodet på David Nielsen.

- Han har fått et stort kutt i hodet, med kutt i flere retninger som er stelt med og sydd, forklarer Brann-legen.

Lett trening om noen dager

Etter å ha stelt og bandasjert Nielsen lot legen ham spille videre noen minutter. Han fikk blandt annet muligheten alene med Jon Knudsen, men keeperen reddet.

Etter noen minutter begynte Nielsen å bli tydelig dårlig og måtte til slutt bli tvunget av banen. Kjellsen innrømmer at spilleren burde vært tatt av banen på et tidligere tidspunkt.

- Selvfølgelig burde vi stoppet kampen tidligere for å ta Nielsen av banen, men jeg håper folk forstår at det ikke er enkelt å stoppe ham eller å ta disse avgjørelsene, sier Kjellsen.

Når spissen vil være tilbake i trening, er legen usikker på. Først når symptomene på hjernerystelse, som vondt i hodet, trøtthet og svimmelhet, gir seg vil treningen starte lett.

- Han er på bena igjen i dag, men når han er tilbake igjen i trening vet vi ikke før om noen dager. Vi starter med lett aktivitet uten ball for å se hvordan han responderer på det, forklarer Kjellsen.