NRK Meny
Normal

Vil ikke ut med detaljer om drapet

Den drapssiktede 41-åringen innrømmer at han drepte kona. Men av hensyn til barna vil ikke forsvareren si mer om hendelsesforløpet eller motiv.

Den siktedes forsvarer, Egil Jordan, sier klienten hans erkjenner straffeskyld for drap.

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer om hendelsesforløpet av hensyn til de pårørende. De største barna er så store at de følger med i media. Da må de få vite hva faren har fortalt via sin bistandsadvokat, og ikke gjennom media, sier Egil Jordan, den siktedes forsvarer.

41-åringen som opprinnelig kommer fra Somalia er siktet for forsettlig drap på sin kone. Fredag klokken 12.45 blir han fremstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett.

– Han er sterkt preget

Onsdag kveld gjennomførte politiet avhør av mannen, som tidligere på dagen skal ha drept kona med kniv i familiens hjem på Follese på Askøy. Mannen skal ha pakket en koffert med klær og kjørt til Bergen fengsel, der han fortalte ansatte hva han hadde gjort.

Follese-drapet
Foto: Anders Ekanger / NRK

– Han er bevisst handlingen han har gjort, og har erkjent straffskyld for drap, forteller Jordan.

Den siktede ba selv om å få Jordan som forsvarer. Jordan representerte 41-åringen i en sak fra 2009. Da tok kona ut besøksforbud mot ektemannen. Hun anmeldte ham for tre tilfeller av vold.

– Min klient er sterkt preget av den alvorlige siktelsen som er utferdiget mot han, men han har det etter forholdene bra.

En spesiell skoledag

Da drapet ble kjent, ble den siktedes og avdødes seks barn umiddelbart tatt hånd om av barnevernet i hjemkommunen. Barna er i alderen ett til 18 år gamle. Det minste barnet skal ha lagt og sovet i huset da ugjerningen skjedde. Faren har forklart at han etter å ha drept kona plasserte barnet hos noen andre før han kjørte til Bergen fengsel.

Askøy kommune har fått plassert alle barna hos venner av familien.

De fem eldste barna går på Follese barneskole, Kleppestø ungdomsskole og en videregående skole i Bergen. Der var skoledagen spesiell i dag.

Se reportasjen her:

Den drepte kvinnen og ektemannen hadde seks barn sammen i alderen 1-18 år, alle er tatt hånd om av barnevernet på Askøy. På skolen deres ble det en spesiell skoledag idag.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås