Vurderer russisk visum for å rekke cupfinalen

– Det låter som en dårlig film. Men nå er forslaget at jeg skal ta taxi til Murmansk etter spillejobben lørdag kveld, fly fra Murmansk til Moskva og så fra Moskva til Oslo.

Levi Henriksen på tribunen

Levi Henriksen er desperat etter å komme seg fra Kirkenes til Oslo i tide til cupfinalen. Nå vurderer han å reise via Russland.

Foto: Frode Meskau / NRK

For KIL-supporter, forfatter og musiker Levi Henriksen er rimelig desperat. Han har nemlig lovt seg bort til et kulturarrangement i Kirkenes kvelden før cupfinalen mellom KIL og Rosenborg.

Og fra Kirkenes går det ikke noe fly til Oslo som gjør at han kan rekke finalen.

Han har vurdert å leie helikopter. Det koster 80.000 kroner. Han har vurdert å selge ei nyre for å klare det. Men nå er det en annen reiserute som kan være aktuell - via Russland.

– I så fall blir det den eneste gangen jeg har måttet ha visum for å se KIL spille. Men det låter så skummelt, at jeg vet ikke helt. Jeg håper fortsatt at det finnes andre løsninger, sier Levi Henriksen til NRK.

Feiring KIL

KIL feirer seieren cupfinaleplassen etter seieren mot Strømsgodset.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Prest med flysertifikat

Men midt under intervjuet med NRK tikker det inn et nytt forslag til den desperate fotballsupporteren.

– Ja, nå fikk jeg en melding om at jeg burde spørre den tidligere sognepresten i Kongsvinger, Thomas Midtsund, om hjelp. Han er flyver og har faktisk flysertifikat, så kanskje han kan fly meg hjem.

Det tenker han at kanskje er litt mindre skummelt enn å fly via Russland.

– Da ville jeg i hvert fall følt at jeg var litt i herrens hender, mer enn hvis jeg skal via Moskva.

Murmansk eller Alta?

Levi Henriksen

Levi Henriksen grubler fortsatt over hvordan han skal komme seg fra en spillejobb i Kirkenes til cupfinalen i Oslo.

Foto: Jorun Vang / NRK

Et annet alternativ er å kjøre bil fra Kirkenes til Alta, men det er en kjøretur på sju timer, mens det bare er tre timer til Murmansk. Problemet er at han er litt nervøs for Murmansk og Russland. Tenk om noe går galt.

– Skrekken er å bli sittende fast i Murmansk, at det blir noe galt med visumet. Eller at flyet blir forsinka i Moskva. Det blir toppen av kransekaka å sitte fast i Moskva mens KIL spiller cupfinale. Da ville jeg føle meg som hovedpersonen i en av novellene mine. Det er ganske absurd å ta inn over seg, sier Levi Henriksen.

Har aldri avlyst en jobb

Altså, Levi Henriksen er en ganske desperat mann nå. Han lever og ånder for Kongsvinger fotball. Å ikke få se kampen når KIL mirakuløst har tatt seg til cupfinalen i fotball er ganske enkelt utenkelig.

Men det er ikke greit å droppe kulturarrangemenet i Kirkenes kvelden før heller. Det er avslutningen på en ukes arrangement og har vært planlagt lenge.

– Jeg har til dags dato ikke avlyst en jobb. Man gjennomfører alltid jobben så sant det er mulig - dessverre, legger han til.