NRK Meny
Normal

Voldtektssiktet i Kongsvinger løslatt

Mannen i 20-åra som er siktet for å ha voldtatt en jente i Mølleparken i Kongsvinger i helga er løslatt etter avhør.

Mølleparken i Kongsvinger

Voldtekten skal ha skjedd her i Mølleparken i Kongsvinger natt til søndag 16. juli.

Foto: Ann Kristin Mo

– Politiet jobbet hele søndag med etterforskning av denne saken. Vi har avhørt flere vitner og tatt avhør av den siktede, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NRK.

Den siktede mannen i 20-åra ble løslatt etter avhørene søndag kveld.

Vitne meldte fra

Det var natt til søndag en jente i tenårene skal ha blitt voldtatt i Mølleparken i Kongsvinger. Søndag formiddag arresterte politiet en mann i 20-åra som er siktet for voldtekten.

Jenta og den siktede skal ha kjent hverandre litt fra før. Det er ikke snakk om en overfallsvoldtekt, sier Bjørn Erik Pettersen ved Kongsvinger politistasjon.

Jenta har ikke selv anmdlet saken, men politiet tok kontakt med henne etter at et vitne meldte fra til politiet om hendelsen.

Stengte av parken

Mølleparken, der voldtekten skal ha skjedd, ble stengt av på søndag mens politiet gjorde undersøkelser på åstedet.

Mannen som er siktet for voldtekten ble avhørt i går og så løslatt, opplyser politiadvokat Julie Dalsveen. Hanble løslatt fordi politiet ikke mener det er noen fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Ellen Malmberg.

Saken etterforskes nå videre med flere vitneavhør og andre undersøkelser.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Inngått millionavtale

  Strand Unikorn på Moelv har inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder om handel på norsk korn. Avtalen har en årlig verdi på opptil 100 millioner norske kroner, skriver konsernet i en pressemelding.

 • Glatte veger

  Mildværet har ført til at mange av de mindre vegene i Hedmark og Oppland er svært glatte. Flere biler har havnet i grøfta i løpet av dagen, men det er ikke meldt om personskader.

  Glatt veg
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
 • Vogntog veltet på Fåberg

  Et vogntog kjørte ved 10-tida utfor fylkesvei 255 på Fåberg i Lillehammer. Hengeren veltet i vegbanen. Ingen personer ble skadet. Vegen er nå sperret.