NRK Meny
Normal

Voldtektssiktet i Kongsvinger løslatt

Mannen i 20-åra som er siktet for å ha voldtatt en jente i Mølleparken i Kongsvinger i helga er løslatt etter avhør.

Mølleparken i Kongsvinger

Voldtekten skal ha skjedd her i Mølleparken i Kongsvinger natt til søndag 16. juli.

Foto: Ann Kristin Mo

– Politiet jobbet hele søndag med etterforskning av denne saken. Vi har avhørt flere vitner og tatt avhør av den siktede, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NRK.

Den siktede mannen i 20-åra ble løslatt etter avhørene søndag kveld.

Vitne meldte fra

Det var natt til søndag en jente i tenårene skal ha blitt voldtatt i Mølleparken i Kongsvinger. Søndag formiddag arresterte politiet en mann i 20-åra som er siktet for voldtekten.

Jenta og den siktede skal ha kjent hverandre litt fra før. Det er ikke snakk om en overfallsvoldtekt, sier Bjørn Erik Pettersen ved Kongsvinger politistasjon.

Jenta har ikke selv anmdlet saken, men politiet tok kontakt med henne etter at et vitne meldte fra til politiet om hendelsen.

Stengte av parken

Mølleparken, der voldtekten skal ha skjedd, ble stengt av på søndag mens politiet gjorde undersøkelser på åstedet.

Mannen som er siktet for voldtekten ble avhørt i går og så løslatt, opplyser politiadvokat Julie Dalsveen. Hanble løslatt fordi politiet ikke mener det er noen fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Ellen Malmberg.

Saken etterforskes nå videre med flere vitneavhør og andre undersøkelser.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Suksess for Gjøvik-bedrift

    Gjøvik-bedriften Øveraasen, som leverer snøryddingsutstyr til flyplasser i hele verden går mot et rekordår med en omsetning på 500 millioner kroner. De har doblet antall ansatte til 125 på et og et halvt år.

  • Ikke sykkelstier på Hedmarksvidda

    Fylkesmannen i Hedmark sier nei til sykkelstier i naturreservatet på Hedmarksvidda. Det har blitt søkt om å gruse stier til sykling blant annet fra Målia til Kveådammen, men det blir altså avslått. Det skriver Østlendingen.