NRK Meny
Normal

Sak mot elverumsing snart klar for lagmannsretten

Elverumsmannen, som ble dømt til 15 års forvaring for blant annet voldtekt av fire kvinner, anker ikke dommen overfor en av kvinnene.

Rettssak mot elverumsmann tiltalt for voldtekt

Rettssaken mot elverumsmannen gikk i Sør-Østerdal tingrett i fjor høst.

Foto: Anette Strand Slettmoen / NRK

Det skriver Østlendingen.

På mandag starter ankesaken mot elverumsingen i 30-årene, som i Sør-Østerdal tingrett ble dømt for voldtekt mot fire kvinner.

– Lettet over at saken ikke blir anket

Ifølge dommen skjedde overgrepene over en lengre periode, og flere av dem ble filmet. Kvinnene var mer eller mindre bevisstløse under overgrepene. En av kvinnene var den tiltales kone. Hun døde av en overdose i januar i fjor.

Jostein Løken

Jostein Løken.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Når ankesaken nå starter i Eidsivating lagmannsrett har elverumsingen bestemt seg for å ikke anke dommen mot en av kvinnene.

Hun var bare 17 år da hun traff den elverumsingen, og ble dopet ned og voldtatt en rekke ganger før barnevernet hentet henne. Ifølge hennes bistandsadvokat, Jostein Løken, er hun lettet over at det ikke blir anke.

– Fornærmede opplever at domfelte nå har erkjent overgrepene mot henne ved ikke å anke hennes del av dommen, sier Løken til ostlendingen.no.

– Håper å bli frifunnet

Mannen ble i tingretten dømt for voldtekt mot fire av fem kvinner. Riksadvokaten har anket frifinnelsen av den femte kvinnen, og mener at elverumsingen også må dømmes for denne voldtekten.

Hans forsvarer sier de går for frifinnelse på alle punkter.

– Min klient har ikke endret syn på straffespørsmålet. Han håper å bli frifunnet på alle de andre punktene, sier Steinar Thomassen til ostlendingen.no.

Ankesaken starter i Eidsivating lagmannsrett på mandag, og det er satt av fire uker til saken.