TV-serien Valdres Teens starter i dag

Å være med i dokumentar-TV-serie er ikke alltid slik man hadde sett for seg. I alle fall ikke etter at serien har vært i klippen. Bare spør Isabelle Beatrice Vladovic (18).

Video Dokumentarserien Valdres Teens har premiere i kveld

Dokumentarserien Valdres Teens har premiere i kveld!

Hun bor på asylmottak sammen med familien, og er skolens populære jente som digger mote, sminke og å blogge om seg selv og andre. Men slik føler hun ikke hun fremstår.

– Jeg skulle egentlig være skolens prinsesse, den populære jenta som har alle rundt seg og som alle digger, men jeg ble ikke framstilt slik og det synes jeg er litt synd. For i serien tar de veldig mye av situasjonen min som asylsøker og derfor fremstått som stakkarslig. Jeg hater at folk synes synd på meg, det er det verste jeg vet, sier hun.

Valdres Teens

Vebjørn Øyen Renna, en veltrent kjekkas. Simen Høglien, en talentfull fotballspiller fra Otta. Line Lie Mårnes, En mørkhåret jente med piercinger. Isabelle Vladovic, en pen og populær jente som bor med familien på asylmottak og Marius Lundstein, en litt ensom men reflektert odelsgutt. Deltakerne i Valdres Teens kan du bli mer kjent med i kveld.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Følger fem ungdommer

I kveld er det premiere på dokumentarserien "Valdres Teens" på NRK1, som er produsert av Rubicon. Gjennom åtte episoder følges fem ungdommer gjennom deres siste år på Valdres Videregående skole. Isabelle forteller om en hektisk og spesiell opptaksperiode:

– Uansett hvor man gikk så hadde man på seg en mikrofon og kamera drassende bak deg. Det vakte reaksjoner blant folk. Det kunne også være plagsomt, som hvis man glemte å ta av mikrofonen når man skulle på do ...

Og legger til:

– Men det var morsomt. Jeg følte meg litt «viktig».

Video Rubicon vil betale tilbake penger til Valdres

I serien blir vi kjent med ulike typer ungdommer, fra den kjekke skjørtejegeren til den helsvarte emo-jenta.

Foto: Nyhetsspiller

– Bygda blir kjent

I serien blir vi kjent med ulike typer ungdommer, fra den kjekke skjørtejegeren til den helsvarte emo-jenta. Selv om Isabelle er litt misfornøyd med hvordan hun blir framstilt på TV, var hun aldri redd for å være seg selv foran kamerateamet. Nå er hun veldig spent på hvordan folk i hjembygda kommer til å reagere når de får se henne og de fire andre ungdommene på TV-skjermen.

– Når man bor i en liten bygd kan man forvente at det blir veldig mye baksnakking og rykter. Men samtidig tror jeg folk blir stolte over at vi som er fra Valdres gjør bygda mer kjent.

Ser fremover

Og Isabelle blir også kjent. Men hvor kjent blir vi egentlig med henne?

– Man blir kjent med den ekte Isabelle, den Isabelle mange kanskje ikke kommer inn på ellers, forteller hun.

Nå har Isabell flyttet. For tida bor hun sammen med familien i Røn i Vestre Slidre. Her kan hun fortelle at hun har det utrolig bra i dag selv om hun savner tida på Valdres Videregående skule med alle vennene. Nå bruker hun tida på å finne ut av hva hun skal gjøre videre, og forteller at livet er forholdsvis bekymringsløst:

– Det eneste jeg sliter med nå, er å tenke på hva jeg skal kle på meg i morgen.

Hun legger til:

Og, så tenker jeg jo på studier også ...