Hopp til innhold

Rydder i pengestøtte til Valdres Teens

– Produksjonsselskapet Rubicon vurderer å betale tilbake den økonomiske støtten de har fått fra flere Valdres-kommuner til TV-serien «Valdres Teens». Det sier Kjell Arne Berntsen i Valdres Natur og Kulturpark.

Hvor er dette uke33/07

Regionrådet i Valdres vil profilere bygda, men ser ikke på pengestøtten til TV-serien Valdres Teens som produktplassering.

Foto: Jorun Vang / NRK

Flere Valdres-kommuner og regionrådet i Valdres har støttet realityserien «Valdres Teens» med totalt 200.000 kroner.

I kjølvannet av at TV-serien «Lilyhammer» stoppes på grunn av mistanke om ulovlig produkplassering , ser det ut til at produksjonsselskapet Rubicon vil rydde i forkant, i forhold til den samme problemstillingen i serien «Valdres Teens».

Gransker realityserien

I dag ble det kjent at NRK vil gå gjennom kontraktene med Rubicon for å sjekke om det kan være ulovlig produktplassering i reality-serien fra Valdres også.

Valdres Natur og Kulturpark har støttet serien med 100.000 kroner, og leder Kjell Arne Berntsen sier i dag, at Rubicon kan komme til å betale tilbake pengene.

– Ja, vi har fått en henvendelse fra produsenten hos Rubicon, som sier at det er en mulig løsning. De skal diskutere det internt og gå gjennom avtaler de har med andre, før de kommer tilbake til oss, sier Berntsen.

– Må kunne vise fram et sted

Men selv ser han ikke på pengestøtten de har gitt som produktplassering.

– Nei, vi så dette som en måte å løfte fram Valdres som en god merkevare. Men det er ikke mer produktplassering her enn i programserien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», som også har et program fra Valdres nå, sier han.

– Hvor mye fikk dere bestemme for pengene?

– Vi fikk ikke bestemme noen ting, men vi la visse premisser til grunn, som at TV-serien skal profilere bygda positivt, sier Berntsen.

– Hvordan fikk dere bekreftet det?

– Det fikk vi ikke, men de sa det og så fikk vi se trailere og en forhåndsvisning, sier Kjell Arne Berntsen.

Nesten litt dumt

Om de får pengene sine tilbake synes han det er greit så lenge serien går som planlagt. Men han synes kulturdepartementet og NRK legger veldig stramme føringer.

– Dette er en liten sak. Det er nesten litt dumt, kanskje litt gammelmodig, sier han.

Men han legger til at han forstår at NRK må forholde seg til retningslilnjene sine, slik at det ikke sklir ut.

Ikke svar fra Rubicon

Realityserien fra Valdres skal etter planen sendes på nyåret. NRK Hedmark og Oppland har ikke fått noen kommentar fra Rubicon i dag.

Lilyhammer

TV-serien Lilyhammer blir utsatt pga mistanke om produktplassering.

Foto: Rubicon

Kim Bjørnqvist i Rubicon sier at det kun er sjefen, Lasse Hallberg, som kan svare i denne saken og han er på vei til New York og er derfor utilgjengelig for kommentarer nå.

Da det ble kjent at TV-serien Lilyhammer skulle utsettes på grunn av mistanke om produktplassering, sa han imidlertid dette.

– Vi har en god dialog med NRK og har valgt å utsette serien for å finne løsninger. Vi anser at det ikke har vært produktplassering. Serien er laget ut fra kunstneriske premisser og det har ikke vært noen innflytelse fra sponsorer.