NRK Meny
Normal

Utelukker at garasjebrann var påsatt

Undersøkelser etter garasjeanlegg-brannen i Hamar i romjula gjør at politiet utelukker at brannen var påsatt. 12 biler ble totalskadet i brannen.

Utbrente biler utenfor garasjeanlegget i Hamar.

Garasjeanlegget med 12 biler ble totalskadet i brannen i Kristian Bakkens veg på Hamar vest den 29. desember.

Foto: Knut Sveen / NRK

Politiet er ferdig med den taktiske etterforskningen etter brannen i et garasjeanlegg på Hamar vest den 29. desember. 12 biler ble totalskadet etter at et garasjeanlegg brant ned til grunnen.

Utelukker påsatt brann

Politiet har foretatt tekniske undersøkelser på brannstedet, og har sikret seg materialer.

– Vi har funnet elektrisk avfall som vi skal forsøke å undersøke. Brannen forårsaket store skader, så det er vanskelig å finne brannårsak, men vi kan utelukke at brannen er påsatt, sier krimsjef ved Hamar politistasjon, Rune Strand.

Hvorfor kan dere utelukke at brannen er påsatt?

– Det er taktiske og tekniske funn vi har innhentet som gjør at vi foreløpig utelukker at den er påsatt.

Store ødeleggelser da garasjeanlegg brant i Hamar.

12 biler brant opp

Brannvesenet fikk melding om brannen i et garasjeanlegg i Kristian Bakkens veg på Hamar vest ved 07.30-tida den 29. desember.

De fikk raskt kontroll over brannen, men 12 biler som sto inne i garasjeanlegget ble helt utbrent.

Det ble også skader på noen biler som sto parkert utenfor anlegget. Ingen personer ble skadet. En brannvegg i garasjeanlegget stoppet brannen, og hindret dermed at flere biler gikk tapt.

Mulig elektrisk feil

Foreløpig har ikke politiet kommet med noen konklusjon da det gjelder brannårsak.

– Vi har noen arbeidshypoteser vi jobber ut ifra, og vår hovedhypotese er at det er en elektrisk årsak. Det er vanskelig å finne ut nøyaktig hva det kan være som har medført til at det begynte å brenne, fordi det er så nedbrent, sier Strand.

Politiet lager seg noen brannårsak-hypoteser og utelukker alternativene som det kan være. De har også en hypotese på hvor brannen startet.

– Vi har det, men det er vanskelig å si 100 prosent sikkert hvor brannen startet, så det jobber vi videre med for å finne ut.

Brann i garasjeanlegg i Hamar

Ingen personer ble skadet i brannen.

Foto: Herman Hagen

Ønsker brannbilder

I jula gikk politiet ut og spurte etter bilder fra brannen som folk har tatt. De har fått inn noen, men ønsker flere.

– Hvis det fortsatt er noen som har bilder fra brannen, så vil vi gjerne ha dem. Helst fra så tidlig som mulig da brannen ble oppdaget. Vi kan på denne måten komme nærmere selve arnestedet der brannen har begynt, og gjør at vi kan utelukke andre alternativer, sier Strand.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

 • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

  Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.