Trolig skader for millioner etter garasjebrann

Brannen i et garasjeanlegg på Hamar vest mandag morgen forårsaket trolig skader for flere millioner kroner. 12 garasjer og 12 biler gikk tapt i brannen.

Utbrente biler utenfor garasjeanlegget i Hamar.

Flere biler gikk tapt i brannen som ble oppdaget mandag morgen ved 07.30-tida.

Foto: Knut Sveen / NRK

Brannen i et av Nordenga borettslags garasjeanlegg i Kristian Bakkens veg på Hamar vest ble oppdaget ved 07.30-tida mandag morgen.

Full fyr

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

– Da vi kom frem, så var det full fyr i halve garasjeanlegget. Og takket være en brannvegg, som da reddet halve garasjen, og ved hjelp av et skumsystem, så fikk vi kontroll på brannen relativt tidlig, sier vakthavende brannsjef i Hamar, Torgeir Dybvik.

SE INTERVJU MED BRANNSJEF DYBVIK:

Et garasjeanlegg med mange biler i ble totalskadd i en brann i Hamar om morgenen 29. desember 2014.

Fotograf Knut Sveen.

Store skader

Et garasjeanlegg med 12 garasjer og 12 biler gikk tapt i brannen. Det ble også skader i fronten på noen biler som sto parkert i nærheten av garasjen.

– Det er vanskelig å si noe eksakt beløp på hvor mye skader brannen har ført til, men det er store summer. Det er nok snakk om millioner, sier leder i Nordenga borettslag på Hamar Vest, Per Bråthen.

Garasjen er forsikret gjennom OBOS Innlandet, mens bilene har private forsikringer. Det har vært mange telefoner fra bekymrede borettslagsbeboere i løpet av formiddag.

– Det har vært en del telefoner, og mange er forferdet over det som har skjedd. Det har vært en travel dag, og det blir nok fortsatt en del telefon utover ettermiddagen. Det første jeg fikk høre i dag var at hele garasjeanlegget sto i fyr, men det stemte heldigvis ikke.

SE VIDEO FRA BRANNEN:

Store ødeleggelser da garasjeanlegg brant i Hamar.

Fotograf Knut Sveen.

Ukjent brannårsak

Borettslagslederen tror han nå har fått gitt alle bileiere beskjed om brannen.

– Ja, jeg tror jeg har vært i kontakt med alle. Det har vært mange telefoner, og mange spørsmål.

Politiet vet foreløpig ikke årsaken til brannen, men de spør folk i området om de har sett. I tillegg gjøres det krimtekniske undersøkelser på brannstedet.

Det brenner i et garasjeanlegg i Hamar.

Ingen personer ble skadet i brannen i garasjeanlegget på Hamar vest.

Foto: Hermann Hagen.