NRK Meny
Normal

Ulven har tatt minst 70 sauer - frykter at tallet øker

Ulven herjer i saueflokkene i Stange. Så langt er 70 sauer dokumentert drept av ulv, men man regner med at flere er tatt.

Ulv Stange

Denne ulven ble skutt i Stange den 9. juni. Det jaktes nå på en annen ulv.

Foto: Jan Wilberg

I tre uker har ulven tatt sauer i Stange. Det ble raskt satt i gang jakt, og ei ulvetispe ble skutt.

Satte i gang ny jakt

Etter fellingen ble det oppdaget nye ulveskader.

Sauer tatt av ulv i Engerdal

Det jaktes også på ulv i Engerdal etter at det ble funnet flere drepte sauer.

En ny jakt ble satt i gang, men foreløpig er ingen ulv felt. Og fortsatt finner sauebøndene i Stange sauer som er tatt av ulv.

– Siste opptelling viste at cirka 70 sauer er tatt, men vi vet av erfaring at tallet er høyere. Dette er dyr vi har funnet, så vi regner med at det ligger dyr i skogen som vi ikke har funnet, sier medlem i rovdyrutvalget i Hedmark Bonde- og småbrukerlag, Kaj Willy Teppen.

Får jakte til 8. juli

Teppen er sjøl sauebonde, men har foreløpig ikke mistet noen av sine sauer. Han sier det er en påkjenning for bønder som nå leter etter savnede dyr.

– For dem som er rammet så vet jeg at det er ganske hardt psykisk. De må ut å se etter dyrene stadig vekk, og de får dermed ikke gjort noe hjemme på gården.

Fellingstillatelsen går ut 8. juli.

Det foregår også ulvejakt i Engerdal vestfjell og Tolga kommune der fellingstillatelsene går ut henholdsvis 7. og 8. juli.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

 • Storhamar leder før siste periode

  Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.