NRK Meny
Normal

Ulv tok hund få meter fra hus på Magnor

Tre ulver drepte Mari Gerhardsens åtte år gamle Jack Russel-terrier på gårdsplassen hennes i Magnor i Eidskog i går kveld.

Hund

TATT AV ULV: Familiehunden Ludvig ble tatt av ulv i går kveld.

Foto: Privat

– Jeg føler det er helt for jævlig at det er en hund vi har hatt i åtte år, og er glad i, som ulvene kommer helt inn til huset og henter, sier Mari Gerhardsen som eier hunden.

Den åtte år gamle terrieren Ludvig ble tatt av en ulv bare få meter fra husveggen. Deretter bærer den med seg hunden 30 meter ned til en vegkant. Der venter to andre ulver.

– Jeg så blodsporene, sier Mari. Hun fulgte dem og fant restene av familiehunden ille tilredt og død.

Ikke langt til skogs

– Jeg bor jo på landet, men ikke langt til skogs. Jeg har naboer rundt meg. Men jeg bor så jeg kan ha husdyrene mine løse.

Mari Gerhardsen har to andre hunder og flere hester. Hun sier hun har hatt en viss forståelse for dem som er for ulv. Men ikke nå lenger.

– Skikkelig trist

– Jeg synes det er skikkelig trist. Jeg blir lei meg. Jeg er lei meg på andres vegne som synes det er greit at vi har ulv i Norge. Neste kan det kanskje gå med en unge. Og det er absolutt ikke bra, sier hun.

En nabo meldte om ulvespor i går, forteller hun. Han har sett spor før. Ulver sirkler stadig rundt i området.

Statens naturoppsyn har hatt folk på stedet, og bekrefter at det er en ulv som står bak angrepet.

Fire angrep denne uka

Ulveangrepet på familiehunden på Magnor i Eidskog lørdag kveld er det fjerde angrepet på hund denne uka, sier leder i Norges Jeger og fiskeforening Knut Arne Gjems.

En dachs i Aurskog er bekreftet angerepet av ulv.

En hamiltonstøver ble også angrepet av ulv før helga utenfor Elverum, men overlevde

Og avisa Indre skriver om et ulveangrep mot en hund ved Bjørkelangen, også dennen overlevde.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK