Turister advares mot Norge-reiser

Turistnæringa i Norge advares av internasjonale samarbeidspartnere om at det kan komme mange avbestillinger fra turister som en følge av terrortrusselen.

Frykter avbestillinger i stor skala
Foto: Pressebilde

Gålå Høgfjellshotell og Hytter frykter konsekvensene av det fornyede trusselbildet mot Norge. I en e-post fra en svensk samarbeidspartner av hotell- og hytte-anlegget kommer det fram at koreanske turister informeres om situasjonen i Norge i kjølvannet av terrortrusselen som ble offentliggjort i går.

– Jeg ble overrasket over at de vurderer situasjonen i Norge som såpass alvorlig. I e-posten heter det at situasjonen er «urolig, med høy militær beredskap på grunn av mulig terrorfare». Det er åpenbart en mer alvorlig vurdering av situasjonen enn den vi gjør her på Gålå, sier Arne Kjelsnes, leder ved Gålå Høgfjellshotell og Hytter.

Les også: USA til Noreg-turister: – Ha ein tryggingsplan

– Tar det med fatning

NHO Reiseliv har foreløpig ikke mottatt henvendelser om avbestillinger i forbindelse med det nye trusselbildet mot Norge.

– For meg virker det som om folk tar dette med fatning og ro. Det virker som om turistene er mest opptatt av å nyte sommeren og godværet. Muligheten for terror er jo noe som alltid er til stede. Et mulig unntak er Oslo, som har de fleste mulige målene for en terroraksjon, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold

Kristin Krohn Devold

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, tror at turistene klarer å nye ferien i Norge til tross for terrortrusselen.

Foto: Terje Reite. / NRK

Frykter masse-avbestillinger

I e-posten advares hotell- og hytte-utleieren på Gålå om mulige avbestillinger i stor skala og på kort varsel. Det er opp til den enkelte turist å velge om de vil avbestille reisen.

– Vi antar at dette kan få konsekvenser for oss, og turistnæringa generelt. Vi er totalt avhengige av utenlandske turister nå på sommeren, og om turister fra utlandet bestemmer seg for å avbestille norgesturen med bakgrunn i terrortrusselen, kan det i verste fall få alvorlige konsekvenser for næringa, sier Arne Kjelsnes.