NRK Meny
Normal

Turgåer fant mishandlet dyr

En ung turgåer fant et dødt dyr med potene bundet sammen og beina kuttet av.
– Tragisk at noen kan behandle dyr på denne måten, mener Dyrevernalliansen.

Mishandlet hund

Dette mishandlete dyrekadaveret lå i en skogkant i Furnes, i nærheten av Hamar. Det var en ung hundeeier i området som gjorde det oppsiktsvekkende funnet.

Foto: Privat

– Jeg gikk tur med hunden min i skogen. Hunden gikk løs og sniffet på noe i skogkanten, så jeg skjønte det var noe spesielt. Og når jeg kom bort så jeg dette råtne dyrekadaveret, forteller Jonas (20).

Han beskriver synet, som møtte ham i en skogkant i Furnes i nærheten av Hamar, som ubehagelig.

– Potene var bundet sammen med tau, og det så ut som beinene var kuttet av og borte fra kroppen. Det var grotesk, og ubehagelig at det skjer så nært, siden jeg har hund selv.

Kontaktet politiet

Han ringte politiet med en gang, og fikk beskjed om at siden mishandlingen måtte ha skjedd for en god stund siden, hadde de ikke ressurser til å følge det opp. De skulle likevel registrere saken.

Han syns det er rart hvis ikke politiet eller andre tar ansvar for å flytte kadaveret.

– Det er jo en skole og barn i nærheten, og ukoselig hvis de også ser dette.

Les også:

– Utrolig tragisk

Kaja Ringnes Efskind

Informasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen Kaja Ringnes Efskind syns tilfellet er svært tragisk, og at det er uforståelig at noen kan behandle et dyr på denne måten.

Foto: ihne pedersen

– Vi synes det er utrolig tragisk at noen med vitende og vilje kan behandle et dyr på denne måten. Og vi vet jo ikke hvilke lidelser dette dyret har vært gjennom før det døde, sier informasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i Dyrevernalliansen.

Dyret er mest sannsynlig en hund, men en biolog Dyrevernalliansen har vært i kontakt med utelukker ikke at det kan være en rev. Efskind mener det er mange såkalte «kjæledyr» som ikke blir behandlet godt.

– Her tror jeg det er store mørketall. De fleste er glad i kjæledyrene sine og behandler dem pent, men det er ikke alle som gjør det.

Håper på oppklaring

Hun sier at hunden muligens er chipmerket, i så fall kan eier spores opp og forhåpentligvis bidra til at saken blir oppklart.

– Mennesker som behandler dyr på denne måten, er jo ikke mennesker vi ønsker å ha gående ute i samfunnet. Gjør de sånt mot ett dyr, gjør de det mest sannsynlig igjen også.

NRK har kontaktet Hedmark politidistrikt om saken.

– Jeg finner ikke dette forholdet registrert hos oss. Men generelt vil jeg si at vi tar anmeldelser om dyremishandling på alvor, sier operasjonsleder Tom Kristiansen.