NRK Meny
Normal

Tung dag i Engerdal etter tragisk ulykke

– Hele samfunnet er preget etter at en mann omkom i en snøscooter-ulykke i går, sier rådmannen. Mannen var på tur i fjellet med sønnen, som er under 10 år, da ulykka skjedde. Ifølge politiet var det et uhell.

Håvard Haug

Rådmannen i Engerdal, Håvard Haug, sier hele Engerdal er preget av ulykka. Politiets foreløpige undersøkelser viser at ulykka var et uhell.

Foto: Engerdal kommune

Mannen i 40-årene og sønnen ble meldt savnet da de ikke kom tilbake som avtalt etter en snøscootertur.

Kjørte ned en skrent

De to dro ut på en tur inn mot Engerdal vestfjell ved 12-tida onsdag ettermiddag.

Politiet har i dag undersøkt stedet der ulykka skjedde.

– Det vi vet er at de reiste ut for å sette ut saltsteiner til beitedyra. De forberedte beitesesongen, og har vært på jobb. De har kjørt utfor en liten skrent, og det har ikke vært noe høy hastighet inne i bildet. Faren ble skadet, og døde av skadene, sier lensmann i Engerdal, Lasse Kalvø.

Gutten ble ikke fysisk skadet i ulykka.

Engerdal er en liten kommune med cirka 1300 innbyggere, og ulykka preger bygda.

– Dette er en dypt tragisk sak. Hele Engerdal-samfunnet er preget av det som skjedde. Det er en tung dag i dag, sier rådmann i Engerdal, Håvard Haug.

Laster kart, vennligst vent...

Meldt savnet

Det ble satt i gang en leteaksjon etter at de ikke kom tilbake som avtalt.

Ved 23.30-tida opplyste politiet at de to var funnet, og ved 02-tida ble mannen i 40-årene bekreftet omkommet.

– Våre tanker i denne saken går først og fremst til de pårørende og etterlatte som nå har mistet en far, og dette er stor tragedie for samfunnet i Engerdal, sier lensmannen.

Kommunen fikk beskjed om ulykka sent i går kveld, og mobiliserte kriseteamet sitt som har tatt hånd om familien.

– Kriseteamet tok hånd om gutten og etter hvert tok familien over og han er sammen med sin familie i dag, sier lensmann Kalvø.

– Kriseteam på skolen

Guttens skole er informert om hendelsen. De har tatt tak i saken og følger rutinene som er etablert i forbindelse slike saker.

– En fra kriseteamet har også vært på plass på skola for å hjelpe til, sier rådmann Haug.

Ulykka skjedde cirka fem kilometer i luftlinje fra Heggeriset sentrum i Engerdal. Det er langt ute på fjellet langt fra folk, og dårlig med mobildekning. Det var til tider dårlig vær i området, men begge var godt kledd, ifølge politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.

  • 89 kroner å kjøre Moelv-Kolomoen

    Det vil koste 89 kroner for lette kjøretøy å kjøre nye E6 mellom Kolomoen og Moelv, og mindre summer for deler av vegen. Det blir seks bomstasjoner med toveis innkreving, fra 2019 til 2034. Det skriver VG.