NRK Meny
Normal

Filmet trolig drapsulven

Ulven som trolig har drept 169 sauer i Gran og Hurdal, oppholder seg fortsatt i det samme området. Nå har jegerne tatt bilde av den.

Ulven i Gran
Foto: Fellingslaget i Gran

– Jeg er faktisk ikke så overraska over at den fortsatt er i området, sier Kjell Bakken.

Han er fellingsleder på Hadeland og i fire uker har han og fellingslaget hans vært på utkikk etter ulven som nå har latt seg fotografere.

– Han er i et område der vi har observert den tidligere i sommer også, men nå har vi tydelige bevis, sier Bakken.

Bildene ble tatt natt til mandag 26. juni.

Ulven i Gran
Foto: Fellingslaget i Gran

Stor jaktinnsats

Etter gjentatte angrep på sau ble det for en måned siden gitt fellingstillatelse på en ulv i deler av kommunene Nannestad, Gran, Vestre Toten, Eidsvoll og hele Hurdal. Et område som ligger utenfor den vedtatte ulvesona.

Det ble satt inn store ressurser for å jakte på ulven. Blant annet ble det hentet såkalte plotthunder fra Sverige for å spore den opp. Etter ei drøy uke uten nye spor ble hundene sendt hjem, men jegerne har fortsatt.

– Det er stor frustrasjon over situasjonen. Det skal ikke være ulv i gran kommune. Men så ser man jo også at folk har et stort engasjement for situasjonen, sier Bakken og viser til at flere ministere har vært innom for å se på skadene ulven har gjort.

Fra torsdag har jegerne igjen tilgang på hunder som kan brukes i jakta.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS