NRK Meny
Normal

Filmet trolig drapsulven

Ulven som trolig har drept 169 sauer i Gran og Hurdal, oppholder seg fortsatt i det samme området. Nå har jegerne tatt bilde av den.

Ulven i Gran
Foto: Fellingslaget i Gran

– Jeg er faktisk ikke så overraska over at den fortsatt er i området, sier Kjell Bakken.

Han er fellingsleder på Hadeland og i fire uker har han og fellingslaget hans vært på utkikk etter ulven som nå har latt seg fotografere.

– Han er i et område der vi har observert den tidligere i sommer også, men nå har vi tydelige bevis, sier Bakken.

Bildene ble tatt natt til mandag 26. juni.

Ulven i Gran
Foto: Fellingslaget i Gran

Stor jaktinnsats

Etter gjentatte angrep på sau ble det for en måned siden gitt fellingstillatelse på en ulv i deler av kommunene Nannestad, Gran, Vestre Toten, Eidsvoll og hele Hurdal. Et område som ligger utenfor den vedtatte ulvesona.

Det ble satt inn store ressurser for å jakte på ulven. Blant annet ble det hentet såkalte plotthunder fra Sverige for å spore den opp. Etter ei drøy uke uten nye spor ble hundene sendt hjem, men jegerne har fortsatt.

– Det er stor frustrasjon over situasjonen. Det skal ikke være ulv i gran kommune. Men så ser man jo også at folk har et stort engasjement for situasjonen, sier Bakken og viser til at flere ministere har vært innom for å se på skadene ulven har gjort.

Fra torsdag har jegerne igjen tilgang på hunder som kan brukes i jakta.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

 • Storhamar leder før siste periode

  Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.