NRK Meny
Normal

Filmet trolig drapsulven

Ulven som trolig har drept 169 sauer i Gran og Hurdal, oppholder seg fortsatt i det samme området. Nå har jegerne tatt bilde av den.

Ulven i Gran
Foto: Fellingslaget i Gran

– Jeg er faktisk ikke så overraska over at den fortsatt er i området, sier Kjell Bakken.

Han er fellingsleder på Hadeland og i fire uker har han og fellingslaget hans vært på utkikk etter ulven som nå har latt seg fotografere.

– Han er i et område der vi har observert den tidligere i sommer også, men nå har vi tydelige bevis, sier Bakken.

Bildene ble tatt natt til mandag 26. juni.

Ulven i Gran
Foto: Fellingslaget i Gran

Stor jaktinnsats

Etter gjentatte angrep på sau ble det for en måned siden gitt fellingstillatelse på en ulv i deler av kommunene Nannestad, Gran, Vestre Toten, Eidsvoll og hele Hurdal. Et område som ligger utenfor den vedtatte ulvesona.

Det ble satt inn store ressurser for å jakte på ulven. Blant annet ble det hentet såkalte plotthunder fra Sverige for å spore den opp. Etter ei drøy uke uten nye spor ble hundene sendt hjem, men jegerne har fortsatt.

– Det er stor frustrasjon over situasjonen. Det skal ikke være ulv i gran kommune. Men så ser man jo også at folk har et stort engasjement for situasjonen, sier Bakken og viser til at flere ministere har vært innom for å se på skadene ulven har gjort.

Fra torsdag har jegerne igjen tilgang på hunder som kan brukes i jakta.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.