NRK Meny
Normal

Tiltalt etter skolebrann

En mann i 60-årene er tiltalt etter at Korsmo skole i Sør-Odal ble totalskadet i brann i januar 2015.

Brann på taket av Korsmo skole i Sør-Odal.

TOTALSKADET: Skolen ble totalskadet i brannen.

Foto: Ann-Kristin Mo

Ingen personer ble skadet, men 191 barn og flere voksne måtte evakueres i den voldsomme brannen. Det foregikk arbeid på skolens tak da brannen startet.

Sveiseapparat

Det var ved 13.20-tida mandag den 19. januar i 2015 at Korsmo skole ble totalskadet i en brann. Det viste seg at brannen startet på taket der det foregikk arbeid.

En mann i 60-årene er nå tiltalt for å ha brukt sveiseapparat med åpen flamme, uten at det var gjort nødvendige sikkerhetstiltak for arbeidet, står det i tiltalen som er tatt ut av statsadvokaten.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 151: « for ved uaktsomhet å ha voldt ildbrann, hvorved tap av menneskeliv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom lett kunne forårsakes»".

Ifølge tiltalen vil det bli lagt ned påstand om at mannen må betale en erstatning.

Sør-Odal kommune fikk også en bot på 200.000 kroner etter brannen som kommunen nektet å betale. Politiet mente at kommunen ikke hadde utarbeidet en god nok plan for sikkerhet og helse i forbindelse med at det ble gjort takarbeider på skolen.

Korsmo skole

TAKET: Politiets undersøkelser viser at brannen startet på taket.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.