NRK Meny
Normal

Tiltalt etter skolebrann

En mann i 60-årene er tiltalt etter at Korsmo skole i Sør-Odal ble totalskadet i brann i januar 2015.

Brann på taket av Korsmo skole i Sør-Odal.

TOTALSKADET: Skolen ble totalskadet i brannen.

Foto: Ann-Kristin Mo

Ingen personer ble skadet, men 191 barn og flere voksne måtte evakueres i den voldsomme brannen. Det foregikk arbeid på skolens tak da brannen startet.

Sveiseapparat

Det var ved 13.20-tida mandag den 19. januar i 2015 at Korsmo skole ble totalskadet i en brann. Det viste seg at brannen startet på taket der det foregikk arbeid.

En mann i 60-årene er nå tiltalt for å ha brukt sveiseapparat med åpen flamme, uten at det var gjort nødvendige sikkerhetstiltak for arbeidet, står det i tiltalen som er tatt ut av statsadvokaten.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 151: « for ved uaktsomhet å ha voldt ildbrann, hvorved tap av menneskeliv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom lett kunne forårsakes»".

Ifølge tiltalen vil det bli lagt ned påstand om at mannen må betale en erstatning.

Sør-Odal kommune fikk også en bot på 200.000 kroner etter brannen som kommunen nektet å betale. Politiet mente at kommunen ikke hadde utarbeidet en god nok plan for sikkerhet og helse i forbindelse med at det ble gjort takarbeider på skolen.

Korsmo skole

TAKET: Politiets undersøkelser viser at brannen startet på taket.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.