Arbeid på taket startet skolebrann

Brannen på Korsmo skole i Sør-Odal startet i forbindelse med arbeid på taket. Skolen fikk omfattende skader i brannen mandag ettermiddag.

Flammer slår igjennom taket på Korsmo skole

Fotograf Ann-Kristin Mo.

Ingen personer ble skadet, da brannen startet ved 13-tida mandag. Nå har politiets taktiske etterforskning i løpet av tirsdagen avslørt hvordan brannen startet.

– Vi har gjennomført flere avhør, som bekrefter at det er helt klart at brannen startet i forbindelse med arbeid på taket, sier lensmann i Sør-Odal, Ole B. Norvik.

Lensmann i Sør-Odal, Ole B. Norvik

Lensmann i Sør-Odal, Ole B. Norvik, har sett på skadene på skolen, og kan bekrefte at de er store.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Han sier de nå vil etterforske saken videre.

– Vi skal blant annet se nærmere på det materialet vi har samlet inn så langt, og jobbe sammen med påtalemyndigheten i saken. Utover det ønsker ikke politiet å gå ut med flere detaljer.

SE VIDEO:

Dagen derpå etter brannen på Korsmo skole i Sør-Odal.

Reporter Vibecke Wold Haagensen/fotograf Frode Meskau.

Omfattende skader

De 186 elevene og ansatte ved skolen ble evakuert da det viste seg at det ikke var snakk om en øvelse da brannalarmen gikk litt over klokka 13 mandag.

Røyk veltet ut fra taket, og etter et par timer slo flammene gjennom taket. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll over brannen som blusset opp flere ganger. Skolen fikk omfattende skader i brannen.

– Godt å samles

Tirsdag var det ingen skole for elevene, men på onsdag skal de samles i idrettshallen på Skarnes og fordeles på ulike steder.

– Vi har ledig plass på både ungdomsskolen og videregående og flere steder. Dette er i hvert fall en løsning frem til vinterferien, og så skal vi fortsette å jobbe frem en mer langvarig løsning etter det, sier ordfører Anne-Mette Øvrum.

Det ble arrangert et folkemøte om brannen tirsdag kveld.

– Folk lurer på hvordan det blir framover med skolen, og hva som skjer nå. Dette har vært en dramatisk hendelse for bygda, og jeg tror folk følte at det var godt å samles og snakke om dette, sier Øvrum.