NRK Meny
Normal

Får kritikk for økonomihåndteringen

Skibladners Venner skal sikre hjuldamperens fremtid. Men noen medlemmer kritiserer nå foreningens økonomiforvaltning, etter at foreningen har brukt penger på usikre verdipapirer.

Skibladner

Flere medlemmer i Skibladners venner kritiserer økonomiforvaltningen til foreningen, som har investert store summer i grunnfondsbevis som har sunket kraftig i verdi.

Foto: Britt Torun Lundby, Kolbu

– En gang i tida var grunnfondsbevis noe av det sikreste man kunne bruke penger på i tillegg til innskudd i bank. Men det ikke har gitt den avkastningen vi skulle ønske, i den økonomiske perioden vi er inne i nå, sier kasserer i Skibladners Venner, Øystein Schellerud.

Verdien sunket med minst 100 000 kroner

Grunnfondsbevisene som Skibladners Venner investerte i har de siste årene sunket kraftig i verdi. Skulle venneforeningen solgt verdipapirene sine i dag ville de tapt minimum 100 000 kroner.

– Men vi skal selvfølgelig ikke selge nå som vi vet vi vil gå med tap. Og vi har fortsatt en solid likviditet som gjør at vi kan støtte Skibladner i mange år fremover, opplyser Schellerud.

Venneforeningen har i dag nærmere 2000 medlemmer, og medlemskontingenten er en av inntektskildene til foreningen.

Nå kritiserer flere medlemmer økonomistyringen i Skibladners Venner, og mener foreningens penger burde blitt plassert på en bankkonto.

– Pengene skal tas vare på på en ordentlig måte, så det skal vi passe på. Men det er også viktig at vi plasserer penger så vi kan få avkastning, sier Schellerud.

Men han legger til at det skal legges hovedvekt på sikkerhet i pengeforvaltningen. Han sier foreningen nå skal vurdere nærmere om de skal plassere en større del av pengebeholdningene som innskudd i bank i stedet for i verdipapirer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • OL-bronse til Johansson

    Robert Johansson fra Lillehammer tok bronsemedalje under hoppkonkurransen i stor bakke i Pyeongchang

  • Kollisjon i Våler

    To biler har kollidert ved Bråten i Våler like ved svenskegrensa ved 10.30 tida. En person er sendt til sjukehus med lettere skader.