NRK Meny
Normal

Syklende skotte

Ved Femunden møtte Sommerekspressen en solbrent skotte på sykkel. George er på vei til Nordkapp, men vet ikke hvorfor.

Syklende skotte
Foto: Rannveig Urdahl / NRK

- Jeg er bare på vei til Nordkapp, sier George og stopper sykkelen.

På en sliten sykkel tråkker George seg oppover Østerdalen. Han er på vei til Norges nordligste punkt, men vet ikke helt hvorfor.

4000 km

- Hvorfor? Nei, si det. Hvorfor ikke? Jeg har prøvd å sykle til Nordkapp to ganger tidligere, men har måttet bryte begge gangene. I år derimot skal jeg klare det, hvis ikke gidder jeg aldri å komme tilbake til Norge, puster han svett.

George tok båten fra Skotland til Belgia. Så satte han seg på sykkelen og begynte å tråkke nordover. Ifølge Google Map er det 3292 km fra Belgia til Nordkapp. Men George liker seg så godt i Norge at han ikke tar den raskeste veien.

- Jeg liker å sykle i dalene, for da slipper jeg de høye fjellene.

- Når håper du å komme frem til Nordkapp?

- Jeg regner med å bruke fem uker til, eller mer. Men jeg begynner å bli sliten, så vi får se. Men jeg skal klare det denne gangen!

Sommerekspressen ønsker han god tur videre.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.