Straffer felte HamKam

Frode Grodås var ikke blid på dommeren etter at HamKam tapte 1-2 for Lillestrøm. Hamarlaget ledet ved pause, men fikk en omdiskutert straffe mot seg i andre omgang.

Arild Sundgot scorer mot HamKam

HamKam ledet 1-0 og var på vei mot sin tredje strake seier da dommer Svein Oddvar Moen blåste straffe for hands på Steve Cooreman. Problemet var at belgieren handset utenfor sekstenmeteren.

– Det så ut som straffe, men jeg ser nå at det var utenfor. Jeg kan bare beklage at jeg dømte feil, sa Moen til TV 2.

Grodås forbannet

På ny måtte en dommer innrømme feil på direkten i TV 2s sending. Det er snarere blitt regelen enn unntaket at dommerne må forklare seg etter kampene.

Lillestrøm fikk to straffer på Hamar. I forrige runde fikk HamKam selv hele tre straffer i kampen mot Tromsø. Kamma-trener Grodås er forbannet over alle straffesparkene som deles ut.

– Det var ikke mange på Briskeby som ikke så at det var utenfor. Dommerne må forstå våre reaksjoner. Vi kan ikke ha det sånn at det blir to-tre straffer i hver eneste kamp. Da er vi ille ute å kjøre, freste Grodås overfor TV 2.

LSKs andre straffespark var korrekt idømt. Cooreman felte Michael Mifsud.

HamKam mål mot Lillestrøm

- Vant fortjent

Ved kampslutt var det heftige diskusjoner mellom lagenes ledelse. Uwe Rösler viste fingeren til en i HamKam-teamet.

– Jeg vil ikke kommentere straffeavgjørelsene. Vi hadde ti sjanser, de to. Vi vant fortjent, mente Rösler.

Tyskeren ledet i fjor LSK til bare tre seirer på bortegress. Bortekomplekset preget laget. Treneren nektet å kommentere den elendige borteformen, og overlegenheten fra kampene på Åråsen var helt borte hver gang turbussen ble tatt i bruk. Nå synes tyskeren å ha funnet borteresepten. Sju poeng etter tre forsøk er absolutt godkjent.

Ekspertene tippet LSK i gullstriden. De ser ut til å få rett. Kanarifuglene flyr på en medgangsbølge i innledningen.

God Briskeby-statistikk

HamKam fikk en fin start på kampen da Knut Henry Haraldsen skallet laget i tet etter ni minutter. Gjestene fra Åråsen kjempet seg imidlertid tilbake i kampen.

To mål etter straffesituasjoner reddet de gulltippede LSK-gutta. Først utlignet Arild Sundgot iskaldt (63 minutter), så scoret Robert Koren på en retur tolv minutter før slutt.

Ivar Rønningen reddet Korens forsøk fra ellevemetersmerket, men kunne intet gjøre med returen. Målet var slovenerens fjerde mål for sesongen.

Lillestrøm har et solid tak på HamKam. Seieren var de gulsvartes 10. på Briskeby i løpet av 16 forsøk. Kun tre ganger har grønnbuksene stukket av med seieren. (©NTB)

Kampfakta

HamKam – Lillestrøm 1-2 (1-0)

Briskeby gressbane

5645 tilskuere

Mål: 1-0 Knut Henry Haraldsen (9), Arild Sundgot (str. 63), 1-2 Robert Koren (78).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Jan Michaelsen, Ivar Rønningen, HamKam, Shane Stefanutto, Lillestrøm.

Lagene:

Ham-Kam (4-4-2): Ivar Rønningen – Steve Cooreman, Juha Pasoja (Joachim Sørum fra 56.), Knut Henry Haraldsen, Ramiro Corrales – Jan Michaelsen, Espen Haug, Balazs Nikolov (Vegar Bjerke fra 73.), Tommy Øren – Roman Kienast (Espen Olsen fra 58.), Markus Ringberg.

Lillestrøm (4-4-2): Heinz Müller – Christoffer Andersson, Frode Kippe, Anders Rambekk, Shane Stefanutto (Pål Steffen Andresen fra 76.) – Bjørn Helge Riise (Khaled Mouelhi fra 68.), Espen Søgård, Robert Koren, Arild Sundgot – Olivier Occean, Magnus Myklebust (Michael Mifsud fra 66.). (©NTB)