NRK Meny
Normal

Storhamar tapte knepent i Finland

Storhamars startet sterkt i Finland, men tapte knepent til slutt. Nå blir det vinn eller forsvinn hjemme i «fjøset»

NÆRE I FINNLAND: En god 1. periode, men tap til slutt.

NÆRE I FINNLAND: En god 1. periode, men tap til slutt.

Foto: Bilder fra VIASAT

– Vi henger ikke med hodet selv om det ble tap, sier assisterende trener i Storhamar, Pål Johnsen.

Storhamar gikk hardt ut, og overrasket finnene. 20 minutter ut i 1. periode sto det 0–3 i favør hamarsingene etter scoringer av Eirik Skasdammen, Mikael Zettergren og Martin Ronnild.

Turku tok over

KJEMPET: Andreas Øksnes og de andre Storhamarspillerne kjempet.

KJEMPET: Andreas Øksnes og de andre Storhamar-spillerne kjempet, men tapte.

Foto: Bilder fra Viasat

Etter knallåpningen til Storhamar våknet finnene. I 2. periode gjorde de det samme som Storhamar hadde gjort i 1. periode. Storhamar kom på defensiven, og før perioden var over sto det 3–3.

Storhamar holdt nullen i tredjeperiode helt til det gjensto 5 minutter. Da scora Turku og der ifra og inn hadde Turku rimelig kontroll.

Avgjør hjemme i "fjøset"

MØTES IGJEN: Om en uke er det klart for ny kamp

MØTES IGJEN: Om en uke er det klart for ny kamp.

Foto: Bilder fra Viasat

Nå må Storhamar sette sin lit til returkampen hjemme i Hamar OL-amfi i neste uke. Vinner de med mer enn ett mål neste tirsdag, er de videre til kvartfinale i Champions League. Det har i så fall ikke noe norsk ishockeylag gjort før dem.

– Det er ikke noe som er avgjort, og vi har et bra utgangspunktet. Selv om vi gjerne skulle vunnet i kveld, er vi alt i alt fornøyde med matchen. Kveldens kamp styrka oss i trua på muligheten for å slå dem, sier Pål Johnsen.

Han mener finnene har en god første rekke, men at de andre er så som så.

-Vi har gode muligheter på hjemmebane, da er kanskje også flere skadede spillere tilbake, blant andre kaptein Christian Larrivèe, sier Johnsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fullbooka på to minuttar

    To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

    Jotunheimen Rundt
    Foto: Jan Christian Jerving / NRK
  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.