Storhamar hockey

• Storhamar er norgesmestere etter sudden death

En spennende kamp i en fullsatt hockeyhall i Hamar førte til seier for hjemmelaget Storhamar etter sudden death.

Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da ble det gledestårer på flere.

For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt.

– Det er så deilig. Jeg har venta lenge. Jeg har tapt for mange finaler nå. Jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. Endelig får jeg vinne for familien. Det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier Patrick Thoresen til TV 2 etter kampen.

– Jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. Jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. Å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen.

Laget har nå blitt norgesmestere for åttende gang.

Kampen endte 4-3 til Storhamar. I første periode ledet Vålerenga, men i andre periode fikk Storhamar en utligning.

I tredje periode kom det et mål til hamarsingene, men Vålerenga scorte et mål 7 minutter inn.

Storhamar klarte likevel å få ledelsen fem minutter igjen, men ti sekunder før kampslutt, scorte Vålerenga, og stillingen var 3-3 etter tredje periode.

Til slutt vant Storhamar på sudden death.

Dermed ble det kongepokal, eller «bøtta» som trofeet også kalles.

Storhamar vant bøtta
  • Storhamar møter Vålerenga nå – kan bli norgesmestere

Nå klokken 19 startet kampen i hockeyhallen i Hamar mellom Storhamar og Vålerenga. Akkurat nå leder Vålerenga 0–1.

Det står 3–1 i kamper og i kveld kan derfor Storhamar vinne kongepokalen.

Det blir i så fall for åttende gang klubben vinner norgesmesterskapet. Billettene har blitt revet vekk før kampene i NM-sluttspillet.

– Det var godt med trøkk på billettene før vi fikk vite at vi skulle spille mot Vålerenga, men etter det ble avgjort mot Vålerenga ble det enda mer trøkk, sa Suzanne Marie Sagerud, billettansvarlig Storhamar til NRK i går.

I kveld har de satt opp midlertidige tribuner ved vantet, slik at flere kan se kampen.

Se direkte fra kampen her.

Storhamar hockey under NM-sluttspill
  • Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar vant den tredje finalen mot Vålerenga i kveld, med 4–2 på hjemmebane. Dermed er stillingen 2–1 i kamper.

Storhamar - Vålerenga
  • Tap for Storhamar

Storhamar Hockey tapte 5–2 mot Vålerenga på Jordal Amfi i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i kveld. No står laga 1–1 samanlagt i serien som spelast i best av sju oppgjer. Hamarsingane vann første finalekamp og laga møtest igjen på Hamar fredag.

• Storhamar vant første finalekamp mot Vålerenga

Storhamar vant 5-1 hjemme mot Vålerenga i den første finalekampen i NM-sluttspillet mandag kveld.

Det var tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm som sørget for 1-0 til hjemmelaget etter ti minutter i første periode, før Samuel Solem satte 2-0 like etterpå.

Vålerenga satte inn en redusering tidlig i andre periode, men Stohamar fortsatte storspillet og sørget for at det sto 4-1 på slutten av perioden.

Kampen endte 5-1 etter én scoring fra Tommy Hjelm i tredje periode.

Det neste oppgjøret i finaleserien mellom klubbene spilles onsdag.

Bilde av jublende Storhamar hockey-spillere etter scoring i kamp mot Vålerenga i CC Amfi på Hamar.