NRK Meny
Normal

Stemt ut av pensjonistkoret

78 år gamle Else Løken ble stemt ut av pensjonistkoret "Ungdom med glede". 22 av de 30 medlemmene i Trysil-koret ville ikke ha henne med.

Av:

Knut Sveen

Korets leder Kristian Smestad sier dette har vært en vanskelig og lei sak. Det var enighet i styre om at det skulle være en skriftelig avstemning om saken, sier Smestad. -Vi så ingen annen måte å gjøre det på, sier ha. Den utstemte Else Løken sier hun er skuffet over utfallet.

Else Løken (78) er forferdet over at hun er stemt ut av pensjonistkoret i Trysil. (foto: Jørn Nordli, NRK)

Stemt ut

Resultatet av avstemningen viste at 22 av de 30 kormedlemmene ville kaste henne ut, seks stemte for og to stemte blankt.

- Det er trist å bli utestengt fra et felleskap på den måten, sier Løken. Hun har vært medlem av kommunestyret for Senterpartiet i tre perioder, og reagerer sterkt på det som har skjedd.

Kan søke

Løken sier hun har ventet på utfallet av avstemningen i flere måneder. Nå står det svart på hvitt i brevet fra styret at hun er uønsket "på grunn av en privat uoverensstemmelse". - Denne saken har ikke koret noe med, sier Løken. - Styret har sagt at jeg kan søke om å få tilbake medlemskapet, men det gjør jeg ikke. Det er for nedverdigende, sier den utstemte kor-pensjonisten fra Trysil.