Spesielt svindelforsøk: – Det er rimelig frekt gjort

SØR-FRON (NRK): En frekk mann forsøkte å selge Odd Arne Widmes eksklusive lastebil. Mannen lånte bilder og utga seg for å være eier av bilen – og krevde forhåndsbetaling.

Svindelforsøk lastebil, Odd Arne Widme

SKREMT: Lastebileier Odd Arne Widme ble skremt da han ble kontaktet og fikk fortalt at en mann hadde forsøkt å selge lastebilen hans. Han var redd for at lastebilen skulle bli stjålet, og 'sperret den inne' ved å parkere en hjullaster og en bil foran og bak.

Foto: Arne Sørenes / NRK

For to år siden kjøpte lastebileier Odd Arne Widme en sjelden Volvo F16 Imperial fra 1991, verdt mange hundre tusen kroner. I forrige uke ble han kontaktet av en mann som hadde fått tilbud om å kjøpe bilen hans – av en helt annen selger.

– Han sa at han hadde blitt tilbudt bilen og lurte på om bilen faktisk var til salgs. Men det sa jeg jo at den slett ikke var.

Det var nettstedet lastebil.no som først fortalte den spesielle historien. Mannen bak svindelforsøket, som hevdet at han eide lastebilen, ville selge bilen til en brøkdel av prisen, med lånte bilder og krav om forhåndsbetaling. Mannen hevdet at den stod på tomta til en avdød bestefar i Trøndelag.

– Han sa at han kunne frakte den sørover til Oslo, det var ikke noe problem. Men han måtte føre over 50.000 kroner på et kontonummer, sier Widme.

Svindelsak Lastebil, Odd Arne Widme

EKSKLUSIV: Lastebilen som svindelforsøket gjaldt, en sjelden Volvo F16 Imperial fra 1991, har vært utstilt flere steder og er verdt mange hundre tusen kroner. Men mannen som ble tilbudt å kjøpe lastebilen for 'bare' 50.000 kroner fattet mistanke, og kontaktet lastebilens eier.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Ante ugler i mosen

Mannen som fikk tilbudet, Hosmand Latif Rashid, ante imidlertid ugler i mosen, og startet et aldri så lite detektivarbeid. Han fikk etter hvert sporet opp at bilen var eid av Odd Arne Widme.

Lastebileier Widme må innrømme at han ble skremt da han ble oppringt og fortalt om den spesielle forespørselen.

– Jeg ble jo rimelig satt ut, og lurte på om det var noen som planla tyveri. Så jeg dro ned på kvelden og satte en hjullaster foran lastebilen og en bil bak den, og sperret den inne.

Lensmann: – Blir mer og mer av dette

Lensmann Jon Gaarden

LENSMANN: Jon Gaarden, lensmann ved Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor, sier at det dessverre blir stadig fler og stadig mer kreative svindelforsøk. Han ber folk om å være på vakt og ikke kjøpe historier og tilbud som virker for gode til å være sanne.

Foto: Ruth Barsten / NRK

Nå er saken politianmeldt, og lensmannen advarer mot stadig frekkere svindlere:

– Dessverre ser det ut til at det blir mer og mer av dette. Og på generelt grunnlag kan man vel si at hvis noe høres for godt ut til å være sant, er det nettopp det, sier Jon Gaarden, lensmann ved Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor.

Og det var nettopp det den potensielle kjøperen av lastebilen tenkte. For en strøken Volvo F16 imperial er verdt langt mer enn 50.000 kroner.

– Lite klokt forsøk

Lastebilen er en av landets mest kjente show-lastebiler, og ble blant annet utstilt på Transportmessen på Lillestrøm tidligere i år. Lensmann Gaarden mener det sånn sett var et uklokt svindelforsøk.

– Det er vel lite lurt å forsøke seg på en så spesiell farkost som dette. Den blir lett gjenkjent og det hele blir fort sporet opp.

Lastebileier Odd Arne Widme er enig. Men han tror dessverre at svindelforsøkene skjer i stadig større omfang.

– Det er rimelig frekt gjort, men det blir nok dessverre mer og mer av det.

 Odd Arne Widme

LETTET: Odd Arne Widme er glad for at det frekke svindelforsøket ble stoppet og avverget. Her er han sammen med sin sønn.

Foto: Arne Sørenes / NRK