NRK Meny
Normal

Vil ha Gjestvang som fylkesrådsleder

Senterpartiet vil ha fylkesrådslederen når nytt fylkesråd velges i mai.

Aasa Gjestvang

Aasa Gjestvang (bildet)er den som kan gjenreise tillitten til fylkesårdet, mener Senterpartiets gruppelder i fylkestinget.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Vi vil at Aasa Gjestvang blir ny fylkesrådsleder, sier Ida Kristine Teien, som er gruppeleder for Senterpartiet på fylkestinget i Hedmark.

Senterpartiet har vært klare på at de vil fortsette samarbeidet med Arbeiderpartiet, og Teien er opptatt av at fylkesrådet gjenvinner tilliten i fylkestinget.

– Aasa Gjestvang er uten tvil den av fylkesrådene som har sterkest tillit i fylkestinget etter pengegarantisaken. Dessuten har hun lang erfaring og har fungert som fylkesråd tidligere, sier Teien.

Ikke et ultimatum

Teien sier det ikke er et absolutt krav fra dem at Aasa Gjestvang blir fylkesrådsleder for at samarbeidet med Arbeiderpartiet skal fortsette.

– Nei, det er ikke noe krav. Men vi er opptatt av at vi får en fylkesrådsleder som både fylkestinget og samfunnet for øvrig har tillit til, sier Teien.

Fylkesrådsleder Njål Føsker fra Arbeiderpartiet trakk seg tidligere denne uka , på grunn av den mye omtalte pengegarantisaken.

Aasa Gjestvang har sagt at hun ikke visste at hamarfirmaet Scan4news allerede hadde fått tilsagn om 6 millioner kroner, da saken var oppe til politisk behandling i fylkesrådet.

Gjestvang har også sagt at hun gikk imot pengestøtten, fordi hun mente de regionale midlene burde vært brukt annerledes.

Fylkestinget velger nytt fylkesråd i 15. mai.

Lilleøkseth vil ikke bli fylkesrådsleder

Leder i Hedmark Arbeiderparti, Bente Elin Lilleøkseth, sier at de forholder seg til enigheten de og Senterpartiet kom til etter valget.

– I den protokollen er det en enighet om blant annet fordeling av ulike arbeidsoppgaver og hvem som er leder og nestleder. Vi skal nå møte våre gode venner i Hedmark Senterparti, men det møtet blir ikke på lufta i NRK.

Lilleøkseth, som også er ordfører i Løten, har fått mange forespørsler om å ta på seg vervet som fylkesrådsleder, men sier det er uaktuelt nå.

– Etter mye tenking har jeg kommet fram til at jeg vil fortsette som ordfører i Løten. Jeg har et veldig stort hjerte for Hedmark, men nå er det Løten som skal få all min tid og all min kraft, sier Bente Elin Lilleøkseth.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.