NRK Meny
Normal

Vil ha Gjestvang som fylkesrådsleder

Senterpartiet vil ha fylkesrådslederen når nytt fylkesråd velges i mai.

Aasa Gjestvang

Aasa Gjestvang (bildet)er den som kan gjenreise tillitten til fylkesårdet, mener Senterpartiets gruppelder i fylkestinget.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Vi vil at Aasa Gjestvang blir ny fylkesrådsleder, sier Ida Kristine Teien, som er gruppeleder for Senterpartiet på fylkestinget i Hedmark.

Senterpartiet har vært klare på at de vil fortsette samarbeidet med Arbeiderpartiet, og Teien er opptatt av at fylkesrådet gjenvinner tilliten i fylkestinget.

– Aasa Gjestvang er uten tvil den av fylkesrådene som har sterkest tillit i fylkestinget etter pengegarantisaken. Dessuten har hun lang erfaring og har fungert som fylkesråd tidligere, sier Teien.

Ikke et ultimatum

Teien sier det ikke er et absolutt krav fra dem at Aasa Gjestvang blir fylkesrådsleder for at samarbeidet med Arbeiderpartiet skal fortsette.

– Nei, det er ikke noe krav. Men vi er opptatt av at vi får en fylkesrådsleder som både fylkestinget og samfunnet for øvrig har tillit til, sier Teien.

Fylkesrådsleder Njål Føsker fra Arbeiderpartiet trakk seg tidligere denne uka , på grunn av den mye omtalte pengegarantisaken.

Aasa Gjestvang har sagt at hun ikke visste at hamarfirmaet Scan4news allerede hadde fått tilsagn om 6 millioner kroner, da saken var oppe til politisk behandling i fylkesrådet.

Gjestvang har også sagt at hun gikk imot pengestøtten, fordi hun mente de regionale midlene burde vært brukt annerledes.

Fylkestinget velger nytt fylkesråd i 15. mai.

Lilleøkseth vil ikke bli fylkesrådsleder

Leder i Hedmark Arbeiderparti, Bente Elin Lilleøkseth, sier at de forholder seg til enigheten de og Senterpartiet kom til etter valget.

– I den protokollen er det en enighet om blant annet fordeling av ulike arbeidsoppgaver og hvem som er leder og nestleder. Vi skal nå møte våre gode venner i Hedmark Senterparti, men det møtet blir ikke på lufta i NRK.

Lilleøkseth, som også er ordfører i Løten, har fått mange forespørsler om å ta på seg vervet som fylkesrådsleder, men sier det er uaktuelt nå.

– Etter mye tenking har jeg kommet fram til at jeg vil fortsette som ordfører i Løten. Jeg har et veldig stort hjerte for Hedmark, men nå er det Løten som skal få all min tid og all min kraft, sier Bente Elin Lilleøkseth.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fullbooka på to minuttar

    To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

    Jotunheimen Rundt
    Foto: Jan Christian Jerving / NRK
  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.