NRK Meny
Normal

Soldat truffet av skudd

En soldat som tjenestegjør i Rena Leir ble kjørt til Elverum sykehus etter å ha blitt truffet av et skudd tirsdag kveld.

Mannen, en soldat i 20-årene, ble truffet i foten fra ei rifle på kort hold. Ulykka skjedde under skytetrening i Terningmoen Leir i Elverum.

Øvelse

Politiet sier til avisa Østlendingen at det ikke var mannens egen rifle, men en annens soldats våpen.

– Ut fra det vi vet anslår vi at skuddet er avfyrt fra cirka fem meters hold, sier operasjonsleder Dyre Antonsen ved Hedmark politidistrikt.

Vådeskuddet ble avfyrt klokken 15.50 tirsdag ettermiddag. Antonsen forteller at ulykka skjedde på skytebanen under en øvelse med «mye bevegelse og action».

Saken blir etterforsket av politiet og av Militærpolitiet. Forholdet vil også bli gransket av Forsvaret. Det vil også bli satt ned en granskingskommisjon.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.