NRK Meny
Normal

Soldat truffet av skudd

En soldat som tjenestegjør i Rena Leir ble kjørt til Elverum sykehus etter å ha blitt truffet av et skudd tirsdag kveld.

Mannen, en soldat i 20-årene, ble truffet i foten fra ei rifle på kort hold. Ulykka skjedde under skytetrening i Terningmoen Leir i Elverum.

Øvelse

Politiet sier til avisa Østlendingen at det ikke var mannens egen rifle, men en annens soldats våpen.

– Ut fra det vi vet anslår vi at skuddet er avfyrt fra cirka fem meters hold, sier operasjonsleder Dyre Antonsen ved Hedmark politidistrikt.

Vådeskuddet ble avfyrt klokken 15.50 tirsdag ettermiddag. Antonsen forteller at ulykka skjedde på skytebanen under en øvelse med «mye bevegelse og action».

Saken blir etterforsket av politiet og av Militærpolitiet. Forholdet vil også bli gransket av Forsvaret. Det vil også bli satt ned en granskingskommisjon.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 90 ulver registrert i Norge

  Det er registrert 90 ulver i Norge hittil i vinter. Det er telt sju ulvekull i helnorske revir og fire til seks kull i grenserevir.
  Det er blant annet registrert ulvekull i revirene i Osdalen, Julussa, Letjenna og Slettås, melder Rovdata.

 • Skal utrede skolestruktur i Sel

  Et flertall i Sel kommunestyret vil ha utredet en mulig sammenslåing av grunnskolene på Otta og Sel til en skole. Årsaken er økonomi og elevtall. Rådmannen skal legge fram en utredning om saken i løpet av første kvartal neste år, skriver GD.

 • Bompengesvikt på nye E6

  Trafikken i bomstasjonene på nye E6 i Gudbrandsdalen er lavere enn forventet, skriver GD.I snitt passerer 4 500 kjøretøy i døgnet bomstasjonene mellom Frya og Sjoa. Beregninger lå fra 5 300 til 6 400 kjøretøy. Det betyr milliontap for bompengeselskapet.