NRK Meny
Normal

Soldat truffet av skudd

En soldat som tjenestegjør i Rena Leir ble kjørt til Elverum sykehus etter å ha blitt truffet av et skudd tirsdag kveld.

Mannen, en soldat i 20-årene, ble truffet i foten fra ei rifle på kort hold. Ulykka skjedde under skytetrening i Terningmoen Leir i Elverum.

Øvelse

Politiet sier til avisa Østlendingen at det ikke var mannens egen rifle, men en annens soldats våpen.

– Ut fra det vi vet anslår vi at skuddet er avfyrt fra cirka fem meters hold, sier operasjonsleder Dyre Antonsen ved Hedmark politidistrikt.

Vådeskuddet ble avfyrt klokken 15.50 tirsdag ettermiddag. Antonsen forteller at ulykka skjedde på skytebanen under en øvelse med «mye bevegelse og action».

Saken blir etterforsket av politiet og av Militærpolitiet. Forholdet vil også bli gransket av Forsvaret. Det vil også bli satt ned en granskingskommisjon.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • OL-vinner Robert er hjemme

    OL-vinner Robert Johansson kom hjem til Lillehammer i kveld. Han ble møtt av familie og venner på Lillehammer stasjon. Johansson har tatt ett gull og to bronsjemedaljer under lekene i Sør-Korea.

    Robert kom hjem til Lillehamer i kveld
    Foto: Terje Gording Hong / NRK
  • Mistet lappen på riksveg 4

    En bilfører har fått beslaglagt førerkortet etter at vedkommende kjørte på feil side av en midtdeler på riksveg 4 i Hunndalen. I baksetet satt det tre barn usikret, opplyser politiet på Twitter.