NRK Meny
Normal

Soldat truffet av skudd

En soldat som tjenestegjør i Rena Leir ble kjørt til Elverum sykehus etter å ha blitt truffet av et skudd tirsdag kveld.

Mannen, en soldat i 20-årene, ble truffet i foten fra ei rifle på kort hold. Ulykka skjedde under skytetrening i Terningmoen Leir i Elverum.

Øvelse

Politiet sier til avisa Østlendingen at det ikke var mannens egen rifle, men en annens soldats våpen.

– Ut fra det vi vet anslår vi at skuddet er avfyrt fra cirka fem meters hold, sier operasjonsleder Dyre Antonsen ved Hedmark politidistrikt.

Vådeskuddet ble avfyrt klokken 15.50 tirsdag ettermiddag. Antonsen forteller at ulykka skjedde på skytebanen under en øvelse med «mye bevegelse og action».

Saken blir etterforsket av politiet og av Militærpolitiet. Forholdet vil også bli gransket av Forsvaret. Det vil også bli satt ned en granskingskommisjon.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dømt til fengsel

    Åtte menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel mellom to og tolv år for å ha smuglet over 300 kg med narkotika. De ble stoppet i Kongsvinger for to år siden.

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.