Vipers vant trippelen igjen etter høydramatiske sluttsekunder

Vipers sikret både «trippelen» og mesterligaplass etter to nervepirrende sluttspillkamper. Men Storhamar ga sørlandsklubben kamp til døra.

vipers

JUBLET: Vipers fikk ingen lett oppgave da de ble sluttspillmestre tirsdag kveld.

Storhamar var nære en liten sensasjon i den første sluttspillfinalen mot Vipers da kampen gikk til ekstraomganger. I den andre finalekampen rystet Storhamar de rosakledde igjen, men også denne gangen vant Vipers med minst mulig margin etter 23-24-seier.

Etter å ha vunnet serie og cup, ble Vipers dermed sluttspillmester tirsdag kveld og tok en ny trippel i norsk kvinnehåndball. Klubben sikret også mesterligaplass for neste sesong.

– Vi er veldig fornøyde med seieren, selv om den satt langt inne. Det var en rotete kamp og spillet med ball var ikke mye å glede seg over, men vi var mye bedre defensivt enn i forrige kamp, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NRK.

– I dag handlet det bare om å vinne, og det klarte vi med minst mulig margin. Det får vi være fornøyde og så får vi bare glemme hvordan det så ut, sier Vipers' Linn Jørum Sulland.

Taktikk-suksess igjen

Vipers virket ikke interessert i gjentakelse av nervedramaet fra den første finalekampen, men nettopp dét skulle de få. Sørlendingene gikk hardt ut fra start mot vertene på Hamar, og etter bare åtte minutter måtte Storhamar-trener Arne Senstad ta time out på stillingen 1–5. Bare en god Chana Masson i Storhamar-målet gjorde at det ikke så virkelig stygt ut.

Senstad valgte å prøve trekket som holdt på å slå ut Vipers i forrige kamp, nemlig å ta ut keeper i angrep kombinert med aggressivt spill.

Og det viste deg å være effektivt. Storhamar spiste seg stadig innpå, og etter 24 minutter stupte Heidi Løke inn og ga laget ledelsen 10–9. Vipers kom riktignok tilbake og gikk til pause med en tremålsledelse.

Heidi Løke

RYSTET: Heidi Løke og Storhamar rystet storfavoritten Vipers i to kamper, men måtte til slutt se seg slått.

Bet seg fast

Igjen skulle kampbildet endre seg, og Storhamar bet seg fast i andre omgang. Fire minutter inn i andreomgang kontret Kristin Venn inn sitt fjerde mål og det sto 14–15. Like etterpå gjorde Chana Masson sin 11. redning i kampen, mens Vipers bommet gang etter gang på det tomme målet etter at Storhamar hadde tatt ut keeperen. Halvveis i omgangen sto det helt likt.

Minuttet før slutt stod det 23-23, og stemningen i hallen var intens. Vipers gikk opp i ledelsen en siste gang, og da kampens toppscorer, Guro Nestaker, gjorde en teknisk feil i sluttsekundene, var løpet kjørt for de håpefulle vertene.

– Det var veldig jevnt begge kampene og når vi ser tilbake på disse skal vi være veldig fornøyde. Det var selvfølgelig veldig kjipt å være så nære, men vi spilte tross alt jevnt mot verdens tredje beste lag, sier Nestaker.