NRK Meny
Normal

Skjøt mot kona med jaktrifle - dømt til fengsel

En mann i 50-årene er dømt til ett års fengsel etter at han avfyrte skudd gjennom baderomsdøra der kona befant seg.

Hamar tinghus

Rettssaken mot mannen gikk i Hedmarken tingrett i Hamar.

Foto: Linda Vespestad / NRK

120 dager av dommen fra Hedmarken tingrett er gjort betinget med en prøvetid på to år. Han ble også dømt for å ha drapstruet kona. Mannen erkjente straffskyld da saken gikk mot ham i tingretten i Hamar.

Traff såpa

Det var i april i fjor at mannen skjøt gjennom baderomsdøra med en jaktrifle i deres bolig på Hedmarken. På andre siden av døra befant hans daværende kone seg. Hun ble ikke truffet, men skuddet traff såpedispenseren som sto på vasken der hun sto og vasket hendene.

I retten forklarte kvinnen at hun raskt skjønte at mannen hadde skutt igjennom døra, og at hun ble veldig redd. Hun gikk ut for å prate med ham, og da siktet han på henne med våpenet.

Hun valgte deretter å gå ut for å reise fra stedet med bilen, men hun var så redd at hun ikke turde å kjøre i tilfelle han skulle skyte mot henne igjen.

Kvinnen løp så over til en nabo, der hun kom i sikkerhet. Ifølge dommen fra Hedmarken tingrett skjøt mannen flere skudd da hun løp over til naboen.

Bakgrunnen for skytingen var en krangel om mannens alkoholforbruk.

– Kunne blitt truffet

Kvinnen forklarte at hun i etterkant har slitt mye psykisk og fysisk etter hendelsen.

Hedmarken tingretten legger i dommen vekt på at hendelsen var svært skremmende for fornærmede, og at hun lett kunne ha blitt truffet siden mannen ikke hadde full kontroll på hvor hun befant seg på badet da han skjøt gjennom døra.

Mannen er også dømt til å betale kvinnen 70 000 kroner i oppreisning, og har fått inndratt to rifler og ammunisjon.