NRK Meny
Normal

Skadd på Hunderfossen

To personer falt ut av setene i attraksjonen Trollfallet på Hunderfossen familiepark torsdag ettermiddag. Ingen av dem ble alvorlig skadd.

Uhell i Trollfallet.

FALL I TROLLFALLET: To personer falt ukontrollert i det populære Trollfallet på Hunderfossen familiepark.

Foto: terje gording hong / nrk

Begge, en mann på 60 og en gutt på 6 år, ble sendt til sykehuset på Lillehammer etter hendelsen. De var forslått etter fallet, men kom fra det uten alvorlige skader. De skal ha falt ut av setene i den populære spenningsattraksjonen Trollfallet på Hunderfossen familiepark.

Uten sikkerhetsbøyle

Trollfallet på Hunderfossen

POPULÆRT: Trollfallet er en populær attraksjon på Hunderfossen familiepark.

Foto: terje gording hong / nrk

Trollfallet er bygd opp slik at flere personer sitter på en benk med sikkerhetsbøyle. Deretter går den sakte oppover mens man hører eventyr. På toppen faller benken plutselig raskt ned igjen, mens den lander mykt og kontrollert. De som sitter på benken har en sikkerhetsbøyle over seg, slik at de ikke skal falle ut.

– Vakten kontrollerte at de som satt der, hadde sikkerhetsbøylen over seg, sier Jon Wilberg i Gudbrandsdal politidistrikt. Deretter har trolig de to flyttet seg på benken, etter at seteraden var kontrollert..

Vakten så ikke at de to ikke var sikret og satte i gang benken.

Blir ikke stanset

Hunderforssen familiepark meldte straks hendelsen til Parktilsynet.

– En inspektør fra tilsynet har allerede undersøkt Trollfallet, sier konsernsjef i familieparken, Per Arne Slapø.

Politiet har opprettet sak av hendelsen.

– Fordi det mest sannsynlig er rutinefeil og ikke teknisk feil, blir Trollfallet ikke stengt, sier Wilberg.

Se åpningen av Trollfallet

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

    Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

  • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

    Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.

  • Utmerkelse til Heidal Ysteri

    Heidal Ysteri fikk utmerkelsen Norsk Spesialitet fra Matmerk i dag. Det var landbruksministeren som delte ut prisen under Grüne Woche i Berlin. Ysteriet får heder for rømmegrøt, prim og brunost produsert i Heidal.