Samvittigheten sa nei- blir ikke ordfører

Sigmund Vestad (Bygdelista) blir ikke ordfører i Stor-Elvdal. Han hadde ikke samvittighet til det.

Sigmund Vestad

Sigmund Vestad blir likevel ikke ordfører i Stor-Elvdal.

Foto: Bjørn Opsahl/Nrk

Vestad ville ikke bryte en skriftlig avtale han selv og Bygdelista hadde undertegnet på som gjorde Even Moen (Sp) til ordfører. I 12.time ba Arbeiderpartiet han om å bryte avtalen, og selv bli ordfører.

Valgvinneren

Det vakte stor oppsikt da Senterpartiet sikret seg ordførervervet i Stor-Elvdal. partiet hadde kun 136 av stemmene bak seg.

Den store valgvinneren Arbeiderpartiet, ble parkert på sidelinjen til tross for at de fikk 43,2 prosent av stemmene. En avtale mellom Bygdelista, Senterpartiet, Høyre, Frp og Venstre ble undertegnet. Bygdelista var desidert størst blant disse med 20,5 prosent av stemmene.

Likevel var det Senterpartiet og Venstre som sikret seg henholdsvis ordfører og varaordfører.

Video Sp kaprer ordførerstolene

Sp kaprer ordførerstolene

Omkamp

Men det som så ut til å være et avgjort slag, var det ikke likevel. I 12. time tilbød nemlig Arbeiderpartiet Sigmund Vestad og Bygdelista ordførerstolen, mot at Arbeiderpartiet fikk varaordføreren.

Men i dag takket Sigmund Vestad nei til å bli ordfører i Stor-Elvdal.

– Det var en stor tillitserklæring jeg fikk. Det kom brått og uventet. Men jeg har ikke samvittighet til å bryte en skriftlig avtale jeg selv har medvirket til, sier Vestad.

Han innrømmer at det ikke var en lett avgjørelse å ta etter all tilliten han fikk. Og han avviser at Bygdelista hadde slått sprekker dersom han hadde takket nei.

– Nei, hadde jeg ville blitt ordfører hadde jeg hatt støtte, sier Vestad.

Dermed er det Even Moen fra Senterpartiet som blir ordfører, mens Venstre får varaordføreren.