Russejente vil glemme voldtektssaken

Ei russejente som anmeldte en gruppevoldtekt under et russetreff i Lillehammer orker ikke å bli avhørt av politiet og vil nå glemme saken.

russetreff

UNDERSØKTE BUSSER: Politiet startet en omfattende etterforskning etter voldtektsanmeldelsen og dokumenterte blant annet hvilke busser som var på russetreffet i Lillehammer helgen 3. og 4. april.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Det opplyser politiet til Lillehammer byavis.

Det var i forbindelse med russetreffet på Birkebeineren skistadion i Lillehammer helgen 3. og 4. april at jenta kontaktet representanter fra Norsk Folkehjelp og fortalte at hun var voldtatt av fire personer inne i en russebuss.

Politiet startet en omfattende etterforskning og undersøkte blant annet flere russebusser som var på stevneområdet.

Deler av etterforskningen er blitt gjort av Østfold politidistrikt der den 18 år gamle jenta er hjemmehørende. Men det har ikke lykkes politiet å få avhørt jenta.

– Vi har ingen grunn til å betvile jentas anmeldelse og opplevelse, men hun vil ikke gå videre med saken. Hun vil prøve å glemme og legge saken bak seg, sier politioverbetjent Jostein Gravdal ved Lillehammer politistasjon til Byavisa.

Saken blir trolig henlagt

Ifølge Byavisa vil saken høyst sannsynlig bli henlagt av påtalemyndigheten.

Det skal ha vært påmeldt drøyt 6000 russ til landstreffet i Lillehammer i starten av april. Ingen vitner til voldtekten har meldt seg for politiet.

Ifølge jentas første forklaring, skal hun frivillig ha blitt med tre eller fire gutter inn i en russebuss. Hun skal deretter ha blitt gruppevoldtatt på en madrass i et avlukke inne i bussen.

Jenta ble kjørt til voldtektsmottaket i Gjøvik for undersøkelser.