NRK Meny
Normal

Russejente forsøkt voldtatt av medruss

Ei russejente ble utsatt for et forsøk på overfallsvoldtekt på et russetreff på ei strand på Østre Toten natt til torsdag. Gjerningsmannen skal ha vært en medruss.

Laster kart, vennligst vent...

Russen var samlet på Tallodden på Kapp da voldtektsforsøket skal ha skjedd

Jenta har forklart at en rødrussgutt dro henne over ende og la henne i bakken. Hun gjorde kraftig motstand, og greide å rive seg løs, forteller politiet.

Jenta er uskadd og har det etter forholdene bra, sier operasjonsleder Marianne Brun i Vest-Oppland politidistrikt.

Nytt avhør i formiddag

Jenta anmeldte forholdet først to timer senere. Da politiet kom til stranda der overfallet skjedde, var de fleste av russen borte. Politiet har likevel snakket med en del russ, men ingen har så langt kunne identifisere overfallsmannen utover at han var en rødruss.

Jenta har i formiddag vært inne til avhør, men foreløpig har det ikke kommet nye opplysninger som har ført fram til en pågripelse.

Politiet ønsker flere tips om noen tror de kan bidra med opplysninger.

Rundt midnatt

– Forholdet skjedde rundt midnatt langs grusvegen mellom P-plassen og badeplassen, skriver politiet på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Festen var en uorganisert russefest på Tallodden på Kapp. Politiet kjente til festen fordi det er et vanlig samlingssted for russen i området.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil i grøfta i Redalen

    En bilfører slapp unna uten alvorlige skader, i en utforkjøring på riksveg 4 i Redalen ved firetida i morges. Ifølge politiet skal han ha svingt unna en rev. Føreren ble tatt hånd om av helsepersonell.

  • Tok fyr i ei seng

    En person fikk lettere brannskader på fingre, etter at det tok fyr i ei seng i et hus i Åsmarka i Ringsaker ved 4-tida i morges. Ifølge politiet er årsaken mest sannsynlig et varmeteppe. Brannen ble slukket av folk i huset.

  • Oppførte seg truende

    En mann i 40-åra ble pågrepet av politiet i Våler ved 22.30-tida i går kveld. Han oppførte seg truende mot en nabo. Saken blir videre etterforsket ved Åsnes lensmannskontor.