NRK Meny
Normal

River konfliktbygg i Hamar

Partene har kranglet i flere år om hvem som eier det gamle kalkbrenneriet i Hamar. Nå rives bygningen og det gjøres klart til et turområde.

Partene har kranglet om hvem som eier det gamle kalkbrenneriet i Hamar. Nå rives bygningen og det skal gjøres klart til et større turområde.

RIVES: Rivningen av kalkbrenneriet ved Hamar er i full gang og fortsetter ut uka.

Et gammelt kalkbrenneri i Hamar har vært til hodebry i flere år. Bygget ligger i et populært turområde ved mjøsstranda og kommunen har vurdert det til å være så farlig at de vil ha det revet.

Hamar kommune har ment at Jernbaneverket, som står som eier av tomta, måtte stå for rivningskostnadene. Jernbaneverket har på sin side hevdet at de bare eier tomta og at det er Franzefoss Miljøkalk som eier bygningen.

Dermed har saken stått i stampe i flere år mens forfallet har fortsatt sitt preg på bygningen fra 1800-tallet.

Til slutt ble saken løst og Franzefoss Miljøkalk er i disse dager i gang med rivningen.

– De siste årene har det vært mye negativ oppmerksomhet rundt anlegget og i tillegg har vi hatt en del uønsket trafikk inn på området, sier avdelingsleder Anne-Brit Skarderud i Franzefoss.

Rivningen pågår hele denne uka og det skal etter hvert kjøres på masse slik at området blir grønt og egnet til turvirksomhet.