NRK Meny
Normal

Rekordår for Fjellfilmfestivalen

850 film- og friluftsinteresserte tok turen til årets Fjellfilmfestival i Jotunheimen.

Fjellfilmfestivalen 2014
Foto: Fjellfilm/ Marte Stensland Jørgensen

– Fjellfilmfestivalen har etablert seg som et festival unge friluftsinteresserte mennesker vil ha med seg hver høst, sier festivalsjef Roger Bareksten, som er strålende fornøyd med besøkstallene for i år.

Årets 850 besøkende er foreløpig rekord for festivalen, som så dagens lys i 2003. Festivalen lokker med fjellturer og naturopplevelser på dagtid, og filmvisning under åpen himmel om kvelden, med Gjendevannet og Besseggen som bakteppe.

Magisk stemning

Lørdag kveld var det førpremiere på den mye omtalte filmen Mot Naturen.

– Det var en helt magisk stemning da alle festivaldeltakerne var samlet i utendørsamfiet og fikk oppleve denne sterke filmen, sier Bareksten.

Eventyreren Cecilie Skog holdte lørdag kveld foredrag om sine ekspedisjoner til blant annet Nord- og Sydpolen, før kvelden ble behørig avsluttet med dunjakkedisko, som har blitt en tradisjon i Fjellfilmfestivalen.

Fjellfilmfestivalen 2014

Eventyrer Cecilie Skog, som trollbandt publikum med sitt foredrag lørdag kveld, sammen med festivalsjef Roger Bareksten.

Foto: Fjellfilm/ Marte Stensland Jørgensen

Takker de frivillige

Roger Bareksten takker de om lag 60 frivillige som har vært i aksjon fra morgen til kveld for å gi frilufts- og filminteresserte en uforglemmelig opplevelseshelg på Jotunheimen.

– Takket være det fantastiske vertskapet på Gjendesheim Turisthytte og de mange frivillige som har stått på utrettelig, har vi i år gjennomført tidenes Fjellfilmfestival, sier Bareksten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dømt for å ha tent på hus

  To menn i 20-åra er dømt for å ha tent på en bolig på Jevnaker i mai 2014. Det skriver Hadeland. Huset var tomt og ble brukt som en avlastningsbolig for barn. Ifølge avisa slipper de to å sone i fengsel på grunn av tungtveiende personlige forhold.

 • Dyr ulvesommer

  Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau på Hadeland , Toten og Hurdal er på nær 3,5 millioner kroner. Fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet oversikt. Rundt 300 sauer er påvist tatt av ulv i disse områdene i sommer.

  Sauekadaver etter ulveangrep i Gran
  Foto: Privat
 • Bønder satser på fiskeoppdrett

  Fylkesrådet i Hedmark har godkjent det første anlegget for landbasert oppdrett av røye. 20 bønder fra nord i Østerdalen til Våler i sør vil satse på oppdrettsfisk. På sikt håper initiativtakerne at fiskeoppdrett skal bli like stort som skogbruk.