NRK Meny
Normal

Rekordår for Fjellfilmfestivalen

850 film- og friluftsinteresserte tok turen til årets Fjellfilmfestival i Jotunheimen.

Fjellfilmfestivalen 2014
Foto: Fjellfilm/ Marte Stensland Jørgensen

– Fjellfilmfestivalen har etablert seg som et festival unge friluftsinteresserte mennesker vil ha med seg hver høst, sier festivalsjef Roger Bareksten, som er strålende fornøyd med besøkstallene for i år.

Årets 850 besøkende er foreløpig rekord for festivalen, som så dagens lys i 2003. Festivalen lokker med fjellturer og naturopplevelser på dagtid, og filmvisning under åpen himmel om kvelden, med Gjendevannet og Besseggen som bakteppe.

Magisk stemning

Lørdag kveld var det førpremiere på den mye omtalte filmen Mot Naturen.

– Det var en helt magisk stemning da alle festivaldeltakerne var samlet i utendørsamfiet og fikk oppleve denne sterke filmen, sier Bareksten.

Eventyreren Cecilie Skog holdte lørdag kveld foredrag om sine ekspedisjoner til blant annet Nord- og Sydpolen, før kvelden ble behørig avsluttet med dunjakkedisko, som har blitt en tradisjon i Fjellfilmfestivalen.

Fjellfilmfestivalen 2014

Eventyrer Cecilie Skog, som trollbandt publikum med sitt foredrag lørdag kveld, sammen med festivalsjef Roger Bareksten.

Foto: Fjellfilm/ Marte Stensland Jørgensen

Takker de frivillige

Roger Bareksten takker de om lag 60 frivillige som har vært i aksjon fra morgen til kveld for å gi frilufts- og filminteresserte en uforglemmelig opplevelseshelg på Jotunheimen.

– Takket være det fantastiske vertskapet på Gjendesheim Turisthytte og de mange frivillige som har stått på utrettelig, har vi i år gjennomført tidenes Fjellfilmfestival, sier Bareksten.